umwelt

Veel water voor weinig energie

De regelmatige inname van een grote hoeveelheid water is belangrijk voor onze gezondheid. Maar hoe kunnen wij voldoen aan deze behoefte zonder te veel druk op het milieu te leggen? De Technische Universiteit van Darmstadt heeft een wetenschappelijke studie verricht naar de optimale oplossing voor mens en natuur. De resultaten voor WPD 100 in dit verband waren uitstekend.

De simpele feiten zeggen genoeg 
De CO2-voetafdruk vertelt ons hoeveel CO2 er is uitgestoten tegen de tijd dat een specifiek product klaar is voor gebruik. De voetafdruk wordt berekend door rekening te houden met alle relevante factoren, zoals de productie, het vervoer en de verpakking van het product.

In een studie uitgevoerd door de Technische Universiteit van Darmstadt (april 2008) was de CO2-voetafdruk van de Kärcher WPD 100 in vergelijking met flesgevulde water dispensers en fles automaten. De resultaten waren overtuigend en behoeven geen nadere toelichting: Volgens de studie levert de WPD100 een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van CO2-uitstoot, waardoor het een ideaal onderdeel voor een duurzaam ondernemingsbeleid is.
CO2 voetafdruk
CO2 voetafdruk