Referinte – la nivel mondial.

Ingineria de ultima generatie, sfaturile bune, produsele excelente "Fabricate in Germania" si serviciile extensive sunt valori care fac din Kärcher un partener de incredere pentru curatarea rezervoarelor si a containerelor. Companii renumite si lideri de piata din intreaga lume se bazeaza pe cunostintele si pe produsele si serviciile inovative oferite de Kärcher.

TSC world map
Greiwing

Greiwing Logistics/Germania

Ca unul dintre furnizorii de top din Europa, Greiwing ofera solutii personalizate pentru tot ceea ce implica logistica silozurilor.

Sistemele de curatare ultra-moderne pentru rezervoare si silozuri si personalul specializat, cu experienta asigura cele mai inalte standarde de curatare a silozurilor.

Ca membru al DVTI (Asociatia germana pentru curatarea interiorului rezervoarelor), Greiwing emite Documentul European de Curatare (ECD). Aprobarea SQAS asigura un standard inalt se siguranta, calitate si protectie a mediului.

In 2012, furnizorul global de servicii logisticii din orasul Westphalian din Greven a deschis un sistem public de curatare pentru remorcile siloz, in noua sa locatie din Leipheim.

Cu doua linii de curatare dotate cu capete de curatare si generare de apa calda prin intermediul unui HWE 4000 E, o unitate de dozare a solutiilor chimice si de uscare, sistemul Kärcher este creat pentru curatarea interiorului camioanelor silozuri. Aici se pot spala pana la 40 de camioane pe zi, rapid si eficient.

Wizet Transport

Wizet Transport Sp. z o.o./Polonia

Wizet Transport Sp. z o.o. este o companie cu 60 de autocisterne si ofera servicii pentru transportul global de substante lichide. Compania are sediul in Łęczyca (centrul Poloniei). Sistemul de curatare a rezervoarelor a fost pus in functiune in Aprilie 2012 si este folosit atat in scop comercial cat si pentru vehiculele companiei.

Principalele componente ale sistemului de curatare TSC pentru autocisterne:

 • curatitoare pentru interior 5 HKF 200 E
 • pompe de inalta presiune 5 HDI 38/12
 • Schimbator de caldura cu inalta presiune
 • Unitate dozare detergent cu inalta presiune
 • Sistem de control
 • Setarea programului de curatare de la PC
Gaisre

Gaisre/Lituania

Compania Gaisre a fost infiintata in 1992 si opereaza in principal in industria internationala de transport.

Ca membru al asociatiei nationale de logistica din Lituania, Gaisre ofera standarde de inalta calitate.

Un sistem modern de curatare a interiorului rezervoarelor a fost construit in 2013 pentru curatarea parcului cu vehicule de mari dimensiuni.

Ambele linii de curatare sunt echipate cu trei capete de pulverizare HKF 200 E. Aceste capete de curatare pentru interior sunt alimentate de trei pompe de inalta presiune modelul 100 bar HDI 30/10. Apa calda si aburul sunt generate de doua generatoare de apa calda HWE 4000 Gaz. Unitatea de dozare detergent cu inalta presiune opereaza cu precizie si asigura durate de operare lungi pentru pompele de inalta presiune. O unitate de uscare cu arzator cu gaz este folosita pentru a genera aer cald pentru uscare. Sistemul de control a fost adaptat la cerintele specifice ale clientului.

Toate componentele folosite indeplinesc standardele de inalta calitate ale industriei, diferentiind sistemele de curatare a rezervoarelor pentru interior Kärcher si asigurand functionarea optima a acestora.

La proiectarea acestui sistem a fost luata in considerare si reducerea consumului de energie.

Australian Terminal Services

Australian Terminal Services/Australia

Compania Australian Terminal Services, subsidiara a liderului Australian Transpacific Industries Group Ltd, a comandat construirea de catre Kärcher a unui mare sistem de curatare in Queensland in 2001.

Sistemul a fost creat special pentru autocisterne, containere de 20 de picioare si containere de mici dimensiuni. Este alcatuit din trei linii de curatare. Doua linii de curatare pentru autocisterne si una pentru containere de 20 de picioare. Pe liniile de curatare pentru autocisterne pot fi curatate pana la 4 camere cu pasi simultani de curatare.

Sistemul este controlat prin PLC si panou de operare integrat. Operatorul poate programa pana la cinci secvente de programe de curatare pentru fiecare linie.

Sistemul pentru curatare interioara este automat si este prevazut cu o unitate optionala pentru dozare detergent cu doua compartimente, amplasata pe partea de presiune. Curatarea exterioara se desfasoara manual si are o unitate optionala pentru dozare detergent pe partea de aspirare.

Liniile de curatare si pasii individuali de curatare pot fi selectati prin control la distanta. Unitatea de uscare cu aer cald poate usca pana la cinci camere de rezervoare pe fiecare linie de curatare.

Lotos

LOTOS Kolej Sp. z o.o./Polonia

Vagoanele cisterna LOTOS Kolej sunt acum spalate de un nou sistem TSC creat de Kärcher.

LOTOS Group este una dintre cele mai mari companii din Polonia. Compania de ulei opereaza atat in Polonia cat si in strainatate. Domeniul sau de activitate acopera extractia si procesarea uleiului brut, precum si comertul cu produse de ulei de inalta calitate.

Ca parte a LOTOS Group, LOTOS Kolej este responsabila cu transportarea produselor si livrarea uleiului la rafinaria din Gdańsk. Este necesara curatarea periodica a vagoanelor cisterna ca de exemplu pentru reparatii si intretinere.

In aceasta unitate, operatiile de curatare obisnuiau sa fie facute cu un sistem cu presiune medie. Pentru a mari eficienta procesului, clientul a decis sa investeasca in tehnologie de curatare.

Sistemul, care a fost finalizat in Mai 2012, include doua linii de curatare cu sase curatitoare pentru interior HKF 200 K2. Acestea sunt alimentate de 10 pompe de inalta presiune HDI 38/12. Sistemul poate genera apa calda si fierbinte folosind oricare dintre cele trei schimbatoare de caldura cu inalta presiune si un schimbator de caldura cu presiune joasa. Unitatea de dozare detergent cu inalta presiune opereaza cu precizie si asigura durate de operare lungi pentru pompele de inalta presiune. Sistemul de control PLC a fost creat pe cerintele specifice ale clientului.

Lanfer

Lanfer Logistik/Germania

Lanfer este o companie lider pe plan international, specializata in transport si service pentru manipulare, intretinere si stocare in sectoarele alimentare si chimice.
Pe langa transport si logistica, Lanfer ofera o gama larga de servicii HGV. Portofoliul de servicii include:

 • Sisteme de curatare pentru interior Kärcher de ultima generatie
 • Linii de curatare cu capete de pulverizare cu inalta presiune si conexiuni separate pentru abur
 • Uscarea rezervoarelor, folosind aer uscat, steril
 • Curatare la exterior
 • Angrosist atelier, parti de schimb si accesorii

Pentru a satisface cererea in crestere pentru curatare rezervoare la interior si curatare profesionala si economica la interior, sistemele de curatare Kärcher existente in Meppen si Salzbergen au fost modernizate si extinse in 2007/2008.

Principala caracteristica a fost adaugarea tehnologiei pompelor de inalta presiune Kärcher si dispozitivele auxiliare pentru incalzire Kärcher patentate (care sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie); capete de curatare aditionale, o unitate de uscare si noul boiler cu abur pentru aburirea si incalzirea rezervoarelor au completat lucrarea de modernizare.

Steinkühler Deutschland

Steinkühler/Germania

Filiala din Großbeeren a fost construita si pusa in functiune de catre Steinkühler in 2011/2012.

Sistemul ultra-modern pentru curatarea rezervoarelor si silozurilor la interior instalat in aceasta locatie este creat special pentru industria alimentara.

Foloseste tehnologie de ultima generatie pentru curatarea rapida, ecologica si in profunzime a interioarelor.

Sistemul Kärcher are doua linii de curatare, fiecare cu cate cinci capete de curatare si un cap de pulverizare de putere, sistem de incalzire a apei pana la 85°C, sistem de insertie a solutiilor chimice, unitate de abur si uscare a vehiculului. Caldura este recuperata din apa uzata. Exista si optiunea de curatare la interior a containerelor IBC.

Steinkühler este membru al DVTI (Asociatia germana pentru curatarea interiorului rezervoarelor) si emite Documentul European de Curatare (ECD), care garanteaza curatarea fara reziduuri. In plus, sistemele de curatare sunt certificate conform SQAS, HACCP si ISO 9001:2008.

Transportes Portuarios

Transportes Portuarios S.A./Spania

Compania Transportes Portuarios S.A. a fost fondata in 1963 si a oferit servicii de inalta calitate clientilor sai inca de atunci. Sediile companiei localizate in portul Barcelona, Transportes Portuarios ocupa o suprafata de 10.000 m² in Polígono Pedrosa de L'Hospitalet, unde sunt oferite servicii de parcare, service si alimentare a vehiculelor.

Gratie parcului auto de mari dimensiuni, specializat in transportarea alimentelor sub forma lichida si granulara sub inspectii stricte calitate si igiena, Transportes Portugarios a crescut rapid si substantial in ultimii ani, rezultat al dedicarii si muncii depuse.

Rezervoarele pentru lichide sunt facute din otel inoxidabil si sunt prevazute cu sisteme de ultima generatie, inclusiv filtre microbiologice pentru produse sterile, pompe independente, termometre pentru inregistrarea temperaturii si sisteme de incalzire care previn pierderea de caldura.

Rezervoarele pentru produse granulare sau pulbere sunt facute din aliaj de aluminiu de inalta calitate si sunt +prevazute cu sisteme hidraulice pentru ridicare si cu compresoare individuale pentru descarcare.

Sistemul a fost creat pentru doua linii de capete pentru curatare la interior si patru pompe de inalta presiune HDI 38/12, ce produc 15.200 l/h la o presiune de 120 bar si sunt prevazute cu cate trei capete de curatare la interior HKF 200 si cate un cap de curatare la interior HKF 200 C2 pentru fiecare linie. Alimentarea cu apa calda si rece se face din rezervoarele de alimentare. Sistemul este prevazut si cu o spalatorie auto fixa TB 46, cu inalta presiune si pre-spalare intensa.