Dezvoltare durabilă. La origini.

Responsabilitatea a fost o parte importantă a culturii corporative de la fondarea Kärcher. Chiar și atunci, Alfred Karcher și soția sa Irene au fost ghidați de faptul că succesul economic durabil este imposibil fără a lua în considerare interesele sociale.

 

Alfred & Irene Kärcher

Dezvoltare durabilă în istoria companiei

Gândirea și acțiunea responsabilă sunt o tradiție la Kärcher. Încă de la început, Alfred Karcher a fost îngrijorat de bunăstarea angajaților săi și de protecția mediului. În 1939, după ce tânăra companie s-a mutat la Winnenden, Alfred Karcher și-a construit propriul sistem de tratare a apelor uzate pe locul fabricii. În 1940, a fondat Fundația Alfred Karcher pentru a ajuta angajații aflați în nevoie, iar din 1943 până în 1948 a organizat producția de jucării pentru cadouri de Crăciun pentru copiii angajaților. Au fost multe alte realizări și în acest domeniu.

Și astăzi conceptul de dezvoltare durabilă este unul dintre principiile de bază ale companiei. Ne-am propus un obiectiv clar în domeniul managementului dezvoltării durabile - dorim să fim un punct de reper pe piața curățeniei, atât în ​​ceea ce privește o atitudine responsabilă față de natură, cât și cea mai deplină satisfacție posibilă a cerințelor și așteptărilor clienților. Pentru a pune în aplicare acest plan, Grupul Kärcher are obiective strategice pe termen lung pentru dezvoltare durabilă. Ideea principală este că dezvoltarea durabilă este eficientă numai atunci când întreaga companie se ocupă de ea.

Trei direcții strategice

Pe baza rezultatelor sondajului acționarilor din 2014, a fost adoptat programul de excelență în sustenabilitate. Programul prezintă 14 obiective pentru întregul grup de companii, care sunt împărțite în șase domenii de activitate și se bazează pe principiile Pactului Global al ONU, pe care l-am semnat în 2011. De la începutul anului 2016, ne-am alăturat Acordului climatic de la Paris și, astfel, declarăm participarea noastră la măsurile globale de protecție a climei cu scopul de a limita creșterea temperaturii medii globale la sub 2 ° C.

Odată cu apariția primei strategii de dezvoltare durabilă, conceptul de responsabilitate socială corporativă (CSR) a câștigat o importanță și mai mare și un impuls pentru dezvoltarea sistematică. În acest scop, de exemplu, toate site-urile de producție și logistică au angajați responsabili de siguranța mediului și implicați în gestionarea dezvoltării durabile în domeniu. Activitățile comune întregului grup Kärcher sunt coordonate de Comitetul de coordonare a responsabilității sociale corporative. Următoarele trei domenii strategice au căpătat o importanță cheie - Natura, cultura și societatea, produsele și lanțul de aprovizionare și angajații.

 

O privire în viitor

Ca parte a obiectivelor de dezvoltare durabilă din 2025, am combinat trei inițiative pentru a îmbunătăți în continuare rezultatele dezvoltării durabile. Acestea se bazează pe obiectivele Națiunilor Unite de dezvoltare durabilă și continuă programul de excelență în durabilitate. Trei inițiative - Zero Emissions, Reduce, Reuse, Recycle și Hero of Social Projects - formează baza pentru implementarea diferitelor idei și proiecte.

Istoria companiei și problemele de actualitate ale dezvoltării durabile