Alfred Irene Kaercher

Un pas înainte.

Pentru a ne asigura că acest lucru rămâne așa, lucrăm constant pentru a dezvolta soluții de curățare noi și existente. Inovația este pasiunea noastră, dar niciodată un scop în sine. Rezultă din convingerea noastră clară: inovația este ceea ce aduce beneficii oamenilor, vă face viața mai ușoară, mai eficientă și mai plăcută. În toată lumea. Aceasta a fost pretenția și angajamentul nostru de când compania a fost fondată în 1935.

Fondatorul nostru Alfred Kärcher și-a propus să găsească mereu soluții noi pentru fiecare provocare. Până astăzi am menținut acest spirit de inovație. Cei peste 1.000 de angajați ai noștri în cercetare și dezvoltare din întreaga lume lucrează din greu în fiecare zi pentru a dezvolta noi soluții. Pentru că nu lăsăm inovația la voia întâmplării. Cifrele vorbesc de la sine: 632 de brevete active și 110 produse noi doar în 2018. În plus, 90% dintre utilajele noastre vândute au mai puțin de 5 ani.

De la suflantă cu aer cald la curățenie conectată

Două capete. Doua inimi. O singură companie. Alfred Kärcher, inventatorul inovator. Irene Kärcher, energica femeie de afaceri. Amândoi au fost mânați de curajul de a deschide noi terenuri. Și a pus bazele succesului nostru. Astăzi suntem lider mondial în tehnologia de curățare.

1935

1935 – Fondarea companiei

După unsprezece ani în compania tatălui său, Alfred Kärcher își înființează propria companie în Stuttgart-Bad Cannstatt în 1935. Asociația în comandită Alfred Kärcher dezvoltă suflante inovatoare cu aer cald pentru încălzirea motoarelor de avioane. Inginerul a atras anterior atenția cu cuptoare industriale sigure și economice.

1939

Din 1939 până în 1945 – Nevoie puternică de tehnologie de încălzire

Industria aviației în creștere are o nevoie din ce în ce mai mare de tehnologia inovatoare de încălzire a Kärcher. La 1 iunie 1939, Alfred Kärcher se mută în noua fabrică din Winnenden, cu 120 de angajați. Odată cu începutul războiului, compania este implicată în industria armelor și acum produce încălzitoare de cabină, precum și dispozitive pentru dezghețarea aripilor și a unităților de coadă, pentru Forțele Aeriene Germane. În Winnenden sunt dezvoltate și duze de nebulizare pentru motoarele Mercedes Benz și încălzitoare mobile pentru încălzirea motoarelor mici.

1945

Din 1945 până în 1948 – Noul început cu 40 de angajați

După război, compania este păstrată în trust pentru o perioadă scurtă de timp. Alfred Kärcher se chinuiește cu ideea de a vinde compania, dar apoi, cu 40 de angajați, începe producția de mărfuri pentru nevoile stringente ale anilor de după război: La început sunt produse cuptoare și cărucioare pentru populația nevoiașă. Mai târziu, pentru reconstrucția orașelor distruse, cofraje din beton încălzit și unități de încălzire cu aer proaspăt pentru uscare în construcții, care sunt, de asemenea, folosite pentru încălzirea halelor, corturilor și grajdurilor. Numărul de angajați crește la 141 până în 1948.

1950

1950 – Intrarea în tehnologia de curățare

În 1950, Alfred Kärcher oferă o descoperire în tehnologia de curățare odată cu dezvoltarea primului aparat de curățat cu apă caldă de înaltă presiune din Europa (jet de abur ("DS 350"). Designul pentru încălzirea apei se dovedește atât de perspectivă încât este și astăzi baza tuturor arzătoarelor. Aparatul pune bazele viitorului companiei.

1959

1959 – Continuarea de Irene Kärcher

După moartea lui Alfred Kärcher, soția sa Irene preia afacerea. Cu previziune, ea orientează compania spre „curățare” ca nevoie de bază. Ea este distinsă cu Crucea Federală de Merit pentru gestionarea afacerii sale. Jurnalul comercial „Handelsblatt” o listează postum pe Irene Kärcher drept prima femeie din „Hall of Fame”.

1962

1962 – Înființarea primei filiale străine

În anii 1930, produsele Kärcher erau deja solicitate în afara țării. Afacerea de export este inițial condusă central prin Winnenden. Fondarea primei filiale străine în 1962 în Franța marchează începutul internaționalizării. Urmează site-uri din Austria și Elveția.

1974

1974 – Se concentrează pe tehnologia de înaltă presiune

Începutul anilor 1970 este vremuri de schimbare pentru Kärcher. Era generatorului de abur, anterior un generator semnificativ de venituri, se apropie de sfârșit. În 1974, conducerea a decis să facă un pas curajos și să se concentreze pe tehnologia de înaltă presiune pentru utilizatorii profesioniști și să nu mai ofere toate celelalte grupe de produse. În această etapă, culoarea mașinilor este schimbată de la albastru cu finisaj ciocan la galbenul Kärcher, acum faimos în întreaga lume.

1975

1975 – Creștere prin companii de vânzări

În 1975 se deschide prima fabrică de producție din afara Germaniei – în Brazilia. Zece ani mai târziu sunt înființate 16 companii de vânzări, inclusiv în America de Nord, Africa și Australia.

1980 – Curățarea statuii Hristos Mântuitorul

 

În 1980, Kärcher își începe sponsorizarea culturală cu curățarea statuii lui Hristos Mântuitorul din Rio de Janeiro. De atunci, peste 140 de monumente culturale din întreaga lume au fost curățate. În același an are loc o schimbare a strategiei la „curățare” ca nevoie de bază. Accentul de produs este adaptat la noua agendă și inițial transferat la aplicațiile de transport și clădiri.

1984 – Intrarea în comerțul cu amănuntul

 

În 1984, Kärcher a introdus primul aparat de curățat portabil de înaltă presiune din lume pentru gospodăriile private. Motto-ul „Curăţare la înaltă presiune – la fel ca profesioniştii” a convins 5.000 de clienţi în primul an. Cu peste 300.000 de mașini vândute, inovatorul „HD 555” reprezintă piatra de temelie pentru afacerea de succes cu amănuntul. Pentru prima dată un produs Kärcher a fost în magazinele de bricolaj și de bricolaj.

1986 – Lansarea pe piață a primului aparat de spălat

 

În 1986, Kärcher stabilește standarde în domeniul profesional prin lansarea mașinii de curățat podele BR 450. Are o tehnologie inovatoare de perie cu role, care este utilizată astăzi în peste 50% din toate mașinile de pe piața globală. Dezvoltarea internă a mașinilor de spălat cu uscător stabilește baza pentru unul dintre cele mai importante segmente de afaceri de astăzi.

1988

1988 – Pentru prima dată pe toate continentele

Cu noua filială străină înființată în Japonia, Kärcher este reprezentată pe toate continentele pentru prima dată în 1988.

1996 – Intrare în dotarea municipală

 

Prima măturătoare cu vid, ICC 1, marchează intrarea în noul segment de afaceri „echipamente municipale”. Urmează purtători de instrumente în diferite clase de performanță, care sunt, de asemenea, utilizați pentru serviciul de iarnă, întreținerea zonelor verzi sau curățarea umedă.

1997

1997 – Premiul German de Marketing

În 1997, Kärcher a câștigat pentru prima dată Premiul German de Marketing – ca o recunoaștere pentru munca remarcabilă în marketing, care stă la baza succesului financiar al companiei.

1998 – Clean-up operation in St. Peter's Square

Lucrările la 284 de coloane de travertin și 88 de pilaștri ai colonadelor din Piața Sf. Petru din Roma, ca parte a inițiativei noastre de sponsorizare culturală, durează nouă luni. Cu o suprafață totală de 25.000 de metri pătrați, până în prezent este cel mai extins proiect de curățare a clădirilor vreodată și primește o înregistrare în Cartea Recordurilor Guinness.

2003 – Intrarea în robotică

Un domeniu complet nou este deschis în 2003: primul robot de curățare complet autonom pentru gospodării, RC 3000, este lansat pe piață.

2004

2004 – Primele achiziții ale concurenților

În America de Nord, Kärcher reușește să devină lider de piață în domeniul curățării la presiune înaltă și curățării pardoselilor textile prin preluarea a doi concurenți. Din 2011, alte achiziții servesc pentru a aduce companiei cunoștințe de specialitate, de exemplu în domeniul cerințelor de curățenie municipală sau curățenie industrială.

2005 – Fondarea Kärcher Futuretech

Un departament separat pentru segmentul de afaceri pentru clienți speciali – piața militară, precum și zona de apărare civilă și controlul dezastrelor – fusese creat încă din anii 1970. Datorită creșterii constante a departamentului din cadrul companiei, în 2005 este fondată filiala independentă Kärcher Futuretech, care are încă legături strânse cu Kärcher.

2007

2007 – Intrarea în segmentul de afaceri de grădină

Livrarea apei este punctul central al segmentului de afaceri gradina. În 2007, Kärcher intră pe această piață cu 22 de modele de pompe pentru gospodăriile particulare. Pe lângă pompe, astăzi gama include și furtunuri, pistoale cu declanșare, aspersoare și sisteme de udare.

2007

2007 – Sinonim pentru curățare la presiune înaltă

Dicționarul francez „Le Petit Robert” listează termenul generic „le karcher” ca sinonim pentru o mașină de curățat cu înaltă presiune. În dicționarul german „Duden” termenul „kärchern” este adăugat ulterior ca sinonim pentru curățarea cu presiune ridicată.

2008 – Lansarea primului aspirator de ferestre

Odată cu introducerea primului aspirator pentru geamuri, WV 50, Kärcher închide un gol pe piață și stabilește cu succes un aparat pentru curățarea geamurilor. Până în prezent, aspiratorul are peste 21 de milioane de clienți mulțumiți.

2011

2011 – Campanie ecologică

În 2011 sunt lansate pe piață primele game prietenoase cu resursele. Dispozitivele consumă mai puțină energie și apă, sunt fabricate din material reciclat și sunt reciclabile în proporție de cel puțin 90%.

2011 – Cooperarea cu Satele Copiilor SOS

 

Din 2011, Kärcher sponsorizează Satele Copiilor SOS cu propria tehnologie și expertiză. În calitate de partener de cooperare, ajutăm să oferim un cămin fericit copiilor și tinerilor defavorizați din întreaga lume.

2011

2011 – Extinderea portofoliului de curățenie

În 2011, cea de-a 50-a companie de vânzări este fondată în Kazahstan. În același an, Kärcher preia Belos (echipamente municipale), Ringler (aspiratoare industriale) și WOMA (tehnologie de înaltă presiune). Soluțiile de curățenie înalt specializate ale companiilor completează portofoliul pentru clienții din municipii, industrie și zone de construcții.

2013

2013 – Galbenul devine antracit

O altă schimbare a culorii corporative. Din 2013 mașinile de uz profesional au fost antracit, nu galbene. Acest lucru face mai ușor să le deosebești de produsele pentru utilizatorii privați, care sunt încă galbene. De asemenea, antracitul se potrivește discret în mediul înconjurător și este mai puțin sensibil la murdărie.

2015

2015 – Noua identitate de brand și al 500-lea Centru Kärcher

În 2015, Kärcher dezvoltă un nou design corporativ. Aspectul mărcii este puternic, revigorant și direct, logo-ul are un font modern și este mai ușor de citit, mai ales pe ecrane. În același an, al 500-lea Centru Kärcher își deschide porțile în Saigon, Vietnam.

2016 – Curățenie conectată

Cu Connected Cleaning, sistemele de management al flotei Kärcher Fleet și Kärcher Manage sunt fuzionate. Combinate de software, aceste module generează sinergii eficiente: curățare manuală și mașini, locuri de operare, planificare operațională, raportare și servicii - întreaga infrastructură a flotei de curățare poate fi controlată.

2017 – Consultanță IT internă

În 2017, Kärcher înființează propria firmă de consultanță IT, Zoi TechCon GmbH. În calitate de tânăr angajator în centrul orașului Stuttgart, cu sedii în Berlin și Lisabona și, compania se concentrează pe dezvoltarea de soluții digitale, transformarea cloud și inginerie electrică.

2018

2018 – Al doilea premiu de marketing

În 2018, Kärcher primește pentru a doua oară Premiul German de Marketing – unic în istoria premiului. Premiul recunoaște munca de succes de branding din ultimii 10 ani. Un concept de marketing integrat și utilizarea instrumentelor și tehnologiilor de marketing corespunzătoare sunt decisive pentru acordare.

2018

2018 – Cea mai mare cifră de afaceri vreodată

În 2018, Alfred Kärcher SE & Co. KG a realizat o cifră de afaceri de 2.525 de miliarde de euro, cea mai mare din istoria sa. Pentru prima dată, peste 13.000 de angajați sunt angajați în 120 de companii și 70 de țări. Peste 50.000 de puncte de service asigură aprovizionare neîntreruptă clienților din întreaga lume.

2019 – Investiții în viitor

 

Kärcher își consolidează portofoliul de produse digitale prin achiziția start-up-ului berlinez „SoniQ Services”. Cu platforma de servicii „SQ ONE”, furnizorii de servicii pentru curățarea clădirilor pot mapa digital toate procesele de afaceri și pot lucra mai eficient.

ESC

Sarcina ta. Soluția noastră.

Road Trains

Forța principală care ne conduce ești tu.

MC 130

Fiecare zi este o zi pentru obiective mari.

CONTACTE

Reprezentanţa oficială al concernului german Alfred Kärcher SE & Co. KG în Republica Moldova

Oficiul Central

str. Bogdan Voievod, 7, MD-2068,
mun. Chișinău, Republica Moldova
Tel:. +373 (22) 806 300
e-mail: info@karcher.md

REȚELE SOCIALE
CO₂- NEUTRAL WEBSITE