Studenti scoala

alege-ti cariera si lasa-ti talentele sa infloreasca la Kärcher. Un training la Kärcher este o oportunitate de a iti pune bazele viitorului profesional. Te vom pregati pentru sarcinile de maine, fie ca sunt in domeniul comercial, tehnic sau de bucatarie. La Kärcher teoria si practica pot fi imbinate perfect ca parte a programului de studii dublu. Cu siguranta ca din atatea optiuni iti vei gasi un post care sa se potriveasca abilitatilor si preferintelor tale. Cel mai bun mod de a invata mai multe despre Kärcher este printr-un internship.

Schüler

Ce tip de persoana cautam. Esti cu adevarat genul Kärcher? Atunci am vrea sa te cunoastem!

Daca gandesti independent, esti increzator in propriile idei si ti le sustii, esti genul de om de care avem nevoie.

Cautam oameni capabili care – cu pasiune – sa lucreze la potential maxim in fiecare zi, oameni care nu se multumesc cu ce au indeplinit pana acum, ci care vor sa evolueze constant si sa atinga noi culmi. Cautam si oameni care sa munceasca responsabil si dinamic pentru a ne proteja angajatii, valorile si compania pe termen lung.

Daca te identifici cu toate acestea, atunci esti "genul Kärcher". Incepe-ti cariera cu un training sau un program de studii dublu la unul dintre cei mai buni angajatori din Germania. Iti putem oferi o gama larga de traininguri incitante si programe de studii duble.

Ce mai astepti?

Training la Kärcher. Atinge-ti obiectivele cu training-ul potrivit

Training-ul Kärcher are un scop precis: ca te faca sa iti folosesti abilitatile la maximum. Vei fi familiarizat cu toate procesele din diferitele departamente, vei experimenta spiritul de echipa Kärcher si vei dobandi experiente pretioase. Beneficiaza de traditia noastra in materie de traininguri, care include garantarea angajarii cursantilor nostri; intrucat suntem o companie de familie, ne ocupam si avem grija de debutantii nostri. Si poti fi sigur ca incitanta lume Kärcher va continua sa te fascineze mult timp de acum incolo.

Ai vrea sa iti incepi cariera cu un stagiu de pregatire in domeniul de afaceri?

La Kärcher poti dobandi cunostinte valoroase si experienta inca din prima zi in toate departamentele importante, de la resurse umane, vanzari si marketing la finante, aprovizionare si logistica. Astfel vei putea afla foarte repede ce departament ti se potriveste cel mai bine si unde iti poti folosi abilitatile la maximum. Pe langa training-ul practic de la Kärcher, baza teoretica o vei dobandi la un colegiu de langa locatia unde se va desfasura training-ul.

Ai vrea sa iti incepi cariera cu un stagiu de pregatire in domeniul tehnic?

Iti oferim oportunitati extraordinare. Cerintele cu privire la calificari si alte abilitati, precum si structura si durata stagiului de pregatire depind de profesia pe care se axeaza stagiul de pregatire. In timpul stagiului de pregatire vei putea descoperi ce domenii te intereseaza cel mai mult si care sunt punctele tale forte. Pe langa training-ul practic de la Kärcher, baza teoretica o vei dobandi la un colegiu de langa locatia unde se va desfasura training-ul.

Schüler
Schüler
Schüler

Stagiile noastre de pregatire. Cel mai bun mod de a-ti incepe cariera.

Stagii de pregatire in domeniul de afaceri

In timpul stagiului de pregatire vei invata totul despre diferitele departamente Kärcher, de la aprovizionarea materiilor prime si partilor pentru productie pana la promovare si vanzari. Vei capata si o privire de ansamblu asupra departamentelor de contabilitate, gestionarea comenzilor si resurse umane. Abilitatile tale organizationale si de comunicare iti vor fi de folos in toate departamentele companiei.

De ce ai nevoie?

Poti incepe cu un certificat de scoala profesionala ("Realschulabschluss"), calificativ de admitere la o universitate de stiinte aplicate ("Fachhochschulreife") sau calificativ de admitere la o universitate ("Abitur"). Este foarte important sa ai note bune la Germana, matematica si Engleza. Daca stii sa folosesti si calculatorul, cu atat mai bine.

Cat timp dureaza pregatirea?

In mod normal pregatirea dureaza 2½ ani, dar cei care exceleaza si obtin note foarte bune isi pot da examenul la Camera Germana de Comert si Industrie dupa 2 ani. Pe langa training-ul practic de la Kärcher, baza teoretica o vei dobandi la un colegiu de langa locatia unde se va desfasura training-ul.

Si apoi ce urmeaza?

Daca dupa terminarea training-ului inca mai vrei sa inveti, poti urma o pregatire intensiva in managementul afacerilor sau administrarea afacerilor. Daca ai un calificativ de admitere la o facultate de stiinte aplicate ("Fachhochschulreife"), poti urma si aceasta cale cu un program de diploma.

Mai ai intrebari?

Persoana ta de contact Kärcher:

Winnenden si Waldstetten:
Ms Mona Bohland
Tel.: +49 7195 14-3008
personalentwicklung@de.kaercher.com

Obersontheim:
Dna. Franziska Dietle
Tel.: +49 797692-6333
personalentwicklung@de.kaercher.com

Cu o calificare in managementul afacerilor esti pregatit pentru viitor. Calificarea suplimentara in "Managementul afacerilor internationale" iti da ocazia de a te alatura unei companii internationale precum Kärcher. Pe langa training-ul practic de la Kärcher, baza teoretica o vei dobandi la un colegiu de langa locatia unde se va desfasura training-ul. Ca parte din calificarea suplimentara, vei invata inca o limba la colegiul pentru pregatire suplimentara si vei aborda subiecte suplimentare de relevanta internationala.

De ce ai nevoie?

Trebuie sa detii un calificativ de admitere la o universitate de stiinte aplicate ("Fachhochschulreife") sau un calificativ de admitere la o universitate ("Abitur"). Cele mai importante calitati pe care le cautam sunt entuziasm fata de organizatie, fler pentru limbile straine si interes fata de problemele internationale si legate de afaceri. Daca stii sa folosesti si calculatorul, cu atat mai bine.

Cat timp dureaza pregatirea? 

Pregatirea dureaza 2½ ani si se finalizeaza printr-un examen la Camera Germana de Comert si Industrie.

Si apoi ce urmeaza?

Daca dupa terminarea training-ului inca mai vrei sa inveti, poti urma o pregatire intensiva in managementul afacerilor sau administrarea afacerilor.

Mai ai intrebari?

Contactul tau Kärcher:

Winnenden and Obersontheim:
Dna. Mona Bohland
Tel.: +49 7195 14-3008
personalentwicklung@de.kaercher.com

Obersontheim:
Dna. Franziska Dietle
Tel.: +49 797692-6333
personalentwicklung@de.kaercher.com

Deschidere, curiozitate si entuziasm pentru munca cu oamenii - acestea sunt cele mai importante calitati pentru munca in comunicarea de birou. Angajatii din acest departament nu numai ca sunt profesionisti in utilizarea calculatorului, emailului si internetului, precum si a sistemelor de telefonie si fax, dar ei organizeaza si activitatile companiei si se ocupa de sarcinile administrative din departamentele de resurse umane si contabilitate sau presa si relatii cu publicul de exemplu.

De ce ai nevoie?

Poti incepe cu un certificat de scoala profesionala ("Realschulabschluss"). Pe langa Germana, matematica si Engleza, asertivitatea si comunicarea sunt de asemenea foarte importante.

Cat timp dureaza pregatirea?

In mod normal pregatirea dureaza 2½ ani, dar cei care exceleaza si obtin note foarte bune o pot finaliza in doi ani. Pe langa training-ul practic de la Kärcher, baza teoretica o vei dobandi la un colegiu de langa locatia unde se va desfasura training-ul.

Si apoi ce urmeaza?

Apoi vei beneficia de o serie larga de oportunitati pentru pregatire suplimentara si dezvoltarea carierei.

Mai ai intrebari?

Contactul tau Kärcher:

Dna. Mona Bohland
Tel.: +49 7195 14-3008
personalentwicklung@de.kaercher.com

In timpul training-ului poti invata despre activitatile si procesele de retail importante din filiala noastra si poti dobandi cunostinte in profunzime despre produs. Poti beneficia si de consultatii profesionale si discutii despre vanzari si poti pune in practica tot ceea ce cunosti despre gama de produse si prezentarea produsului. Sarcini in domenii precum vanzari interne, marketing si suport clienti la sediile noastre iti vor definitiva training-ul profesional.

Poti incepe cu un certificat de scoala secundara ("Hauptschulabschluss") sau de scoala profesionala ("Realschulabschluss"). Germana si matematica sunt foarte importante. De asemenea trebuie sa fii comunicativ cu clientii si sa iti placa sa lucrezi cu publicul. Daca stii sa folosesti calculatorul si esti interesat de tehnologie, cu atat mai bine.

Cat timp dureaza pregatirea?

Pregatirea dureaza trei ani. Pe langa training-ul practic din cadrul filialei, baza teoretica o vei dobandi la un colegiu de langa locatia unde se va desfasura training-ul.

Mai ai intrebari?

Contactul tau Kärcher:

Dna. Anja Grégoire
Tel.: +49 7195 903-3970
personalentwicklung@vertrieb.kaercher.com

Kärcher livreaza parti de schimb si accesorii in fiecare continent, din Obersontheim. In timpul perioadelor de varf sunt procesate peste 14.000 de note de livrare si sunt eliberate pentru livrare pana la 4.500 de pachete in fiecare zi. Pentru asta este nevoie de profesionisti care sa planifice cu precizie, sa administreze si sa puna in miscare fluxul de bunuri si informatii. In timpul training-ului vei invata despre procesele logistice, intr-un depozit modern. Vei invata cum sa aplici masurile de control al calitatii si cum sa organizezi receptia, inspectia si depozitarea bunurilor. Vei administra si luarea comenzilor, ambalarea si expedierea. Daca nu iti place sa iti petreci timpul in spatele unui birou, atunci asta este locul perfect pentru tine: utilizarea stivuitoarelor si a aparatelor de prelevare de ultima generatie este o parte la fel de importanta a acestui post ca si operarea sistemelor computerizate de management al depozitelor.

De ce ai nevoie?

Poti incepe cu un certificat de absolvire a invatamantului secundar ("Hauptschulabschluss") sau un certificat GCSE ("mittlere Reife"). Daca ai abilitati organizationale si iti place sa lucrezi cu publicul, asta este locul potrivit pentru tine. Structura in actiuni si gandire, abordare orientata catre solutii, mod de lucru precis si abilitatea de concentrare asupra unei sarcini - aceste abilitati sunt foarte importante.

Cat timp dureaza pregatirea?

Pregatirea dureaza trei ani. Dupa doi ani vei obtine o calificare de specialist in depozite si in al treilea an vei aprofunda studiile si vei obtine calificarea de specialist in logistica depozitelor. Pe langa training-ul practic de la Kärcher, baza teoretica o vei dobandi la un colegiu de langa locatia unde se va desfasura training-ul.

Si apoi ce urmeaza?

Dupa training te vor astepta numeroase posturi la centrul nostru logistic din Obersontheim.

Mai ai intrebari?

Contactul tau Kärcher:

Dna. Franziska Dietle
Tel.: +49 7973 692-6333
personalentwicklung@de.kaercher.com

Intotdeauna vezi imaginea de ansamblu – de la depozitarea corecta a bunurilor la la strategiile de preluare si expediere catre locatiile de pe intreg globul. Ca specialist in transport, ai rolul de a determina modurile cele mai potrivite pentru transportarea bunurilor. Este foarte important ca produsele noastre sa ajunga la destinatie la timp si in siguranta – atat acasa cat si in strainatate. De asemenea, trebuie luate in considerare reglementarile vamale si de transport.

Dar Kärcher nu este o companie de livrare si asta face diferenta! In timpul training-ului vei invata totul despre diferitele modalitati de livrare. Fie ca este vorba de transport terestru, aerian, maritim sau prin serviciu de curierat – solutia potrivita trebuie sa fie la indemana pentru fiecare cerinta. Abilitatea de a tine socoteala tuturor proceselor noastre logistice internationale complexe este esentiala – chiar daca uneori lucrurile pot deveni agitate. 

De ce ai nevoie?

Un certificat de absolvire a unei scoli profesionale ("Realschulabschluss"), calificare de admitere la o universitate de stiinte aplicate ("Fachhochschulreife") sau calificare de admitere la o universitate ("Abitur") si permis de conducere categoria B. Daca esti organizat, iti place sa lucrezi cu publicul si vrei sa folosesti limbile straine, acesta este postul potrivit pentru tine.

Cat dureaza pregatirea?

Pregatirea dureaza 2½ ani. Pe langa training-ul practic de la Kärcher, baza teoretica o vei dobandi la un colegiu de langa locatia unde se va desfasura training-ul. Pregatirea se finalizeaza printr-un examen la Camera Germana de Comert si Industrie.

Si apoi ce urmeaza?

Apoi vei avea multe optiuni, poti inclusiv sa iti continui studiile si sa devii specialist in transport sau comert exterior si specialist in marketing. Daca ai un calificativ de admitere la o facultate de stiinte aplicate ("Fachhochschulreife"), poti urma si aceasta cale cu un program de diploma.

Mai ai intrebari?

Persoana ta de contact Kärcher:

Dna. Franziska Dietle
Tel.: +49 797692-6333
personalentwicklung@de.kaercher.com

Daca alegi acest post vei fi chemat intotdeauna cand este nevoie de o solutie pentru sistemele IT sau pentru aplicatii. Tu trebuie sa identifici problema cu care se confrunta "clientii interni" si sa decizi ce solutie IT este cea mi potrivita, prioritizand eficienta si costul. Vei invata totul despre hardware si software si vei afla ce implica planificarea, stabilirea bugetului si managementul proiectelor IT.

De ce ai nevoie?

Poti incepe cu un certificat de absolvire a unei scoli profesionale ("Realschulabschluss"), calificativ de admitere la o universitate de stiinte aplicate ("Fachhochschulreife") sau calificativ de admitere la o universitate ("Abitur"). Este foarte important sa ai note bune la Germana, matematica si Engleza. Daca iti place sa lucrezi cu publicul, esti bine organizat si te pasioneaza domeniul IT intr-un mediu inovativ, asta este training-ul potrivit pentru tine.

Cat timp dureaza pregatirea?

In mod normal pregatirea dureaza 3 ani, dar cei care exceleaza si obtin note foarte bune isi pot da examenul la Camera Germana de Comert si Industrie cu sase luni mai devreme. Pe langa training-ul practic de la Kärcher, baza teoretica o vei dobandi la un colegiu de langa locatia unde se va desfasura training-ul.

Si apoi ce urmeaza?

Daca ti-ai finalizat cu succes pregatirea, te asteapta posturi interesante in departamentul IT, aprovizionare sau resurse umane.

Mai ai intrebari?

Contactul tau Kärcher:

Dna. Mona Bohland
Tel.: +49 7195 14-3008
personalentwicklung@de.kaercher.com

Stagii de pregatire tehnica

Vei avea un aport important la succesul companiei. Vei lucra in design si dezvoltare, domenii in care munca de echipa este esentiala. Aici sunt produse diversele designuri impreuna cu inginerii si acestea vor fi folosite apoi ca schite pentru produsele noastre .

De ce ai nevoie?

Cel putin un certificat de absolvire al unei scoli profesionale ("Realschulabschluss") si note bune la matematica, fizica si tehnologie. Gandirea laterala este cu siguranta un avantaj.

Cat timp dureaza pregatirea?

In mod normal pregatirea dureaza 3½ ani, dar cei care exceleaza si obtin note foarte bune o pot finaliza in 3 ani. Pe langa training-ul practic de la Kärcher, baza teoretica o vei dobandi la un colegiu de langa locatia unde se va desfasura training-ul. Poti dobandi si un calificativ de admitere la o universitate de stiinte aplicate ("Fachhochschulreife") in timpul pregatirii.

Si apoi ce urmeaza?

Te asteapta oportunitati interesante la centrul nostru de testare si dezvoltare din Winnenden. De asemenea poti alege sa iti continui pregatirea si sa devii un tehnician autorizat de stat. Daca ai un calificativ de admitere la o facultate de stiinte aplicate ("Fachhochschulreife"), poti urma si aceasta cale cu un program de diploma.

Mai ai intrebari?

Persoana ta de contact Kärcher:

Dl. Hermann Trefz
Tel.: +49 7195 14-2248
personalentwicklung@de.kaercher.com

In primul rand vei invata bazele prelucrarii metalului, precum pilirea, taierea, daltuirea, perforarea, adancirea, alezarea, sudarea, slefuirea, strunjirea si frezarea. Pregatirea include si cursuri despre sisteme pneumatice si electropneumatice, precum si despre tehnologia CNC si PLC. In timpul pregatirii vei avea oportunitatea sa capeti experienta in diferite departamente, inclusiv in utilizarea echipamentelor de productie, strunjire, testare si dezvoltare, in controlul calitatii, intretinere mecanica, testare materiale, asamblare si sudare.

De ce ai nevoie?

Un certificat de absolvire a invatamantului secundar ("Hauptschulabschluss") sau un certificat de absolvire a unei scoli profesionale ("Realschulabschluss") si interes in tehnologie. Daca lucrezi cu precizie si esti indemanatic, asta este cariera potrivita pentru tine.

Cat timp dureaza pregatirea?

In mod normal pregatirea dureaza 3½ ani, dar cei care exceleaza si obtin note foarte bune o pot finaliza in 3 ani. Pe langa training-ul practic de la Kärcher, baza teoretica o vei dobandi la un colegiu de langa locatia unde se va desfasura training-ul. In timpul pregatirii poti dobandi si un certificat de admitere la o universitate de stiinte aplicate ("Fachhochschulreife"). Daca ai rezultate bune atat la practica cat si la teorie poti dobandi o calificare suplimentara de "electrician calificat pentru sarcini specifice" ("Elektrofachkraft für festgelegte Tätigkeiten").

Si apoi ce urmeaza?

Te asteapta oportunitati incitante in centrul nostru de testare si dezvoltare din Winnenden, de exemplu, sau in una dintre fabricile noastre. De asemenea poti alege sa iti continui pregatirea si sa devii maistru sondor, meserias sau tehnician autorizat de stat. Daca ai un calificativ de admitere la o facultate de stiinte aplicate ("Fachhochschulreife"), poti urma si aceasta cale cu un program de diploma.

Mai ai intrebari?

Persoana ta de contact Kärcher:

Winnenden:
Dl. Hermann Trefz
Tel.: +49 7195 14-2248
personalentwicklung@de.kaercher.com

Bühlertal site:
Dl. Volker Bidenbach
Tel.: +49 7973 692-6538
personalentwicklung@de.kaercher.com

La inceputul stagiului de pregatire ca tehnician electronist pentru tehnologia industriala vei invata bazele ingineriei electrice. Apoi vei invata despre diversele instrumente de masurare si despre sistemele de control si cum trebuie folosite. Iti vei extinde cunostintele pas cu pas pe masura ce capeti experienta in diferite departamente. Vei vedea cum sunt configurate sistemele de automatizare si cum sunt verificate dispozitivele de siguranta. Vei identifica defectiunile din sistemele de productie, vei analiza cauzele producerii acestora si te vei asigura ca procesele functioneaza perfect.

De ce ai nevoie?

Un certificat de absolvire a unei scoli profesionale ("Realschulabschluss"), note bune la matematica, interes in procesele fizice si abilitati IT de baza. Buna cunoastere a limbii Engleze este un avantaj, intrucat majoritatea cartilor de referinta si a manualelor de operare sunt in Engleza. Iti place sa mesteresti masini electrice vechi? Esti indemanatic? Atunci asta este cariera potrivita pentru tine.

Cat timp dureaza pregatirea?

In mod normal pregatirea dureaza 3½ ani, dar cei care exceleaza si obtin note foarte bune o pot finaliza in 3 ani. Pe langa training-ul practic de la Kärcher, baza teoretica o vei dobandi la un colegiu de langa locatia unde se va desfasura training-ul. Poti dobandi si un calificativ de admitere la o universitate de stiinte aplicate ("Fachhochschulreife") in timpul pregatirii.

Si apoi ce urmeaza?

Vei desfasura operatii de intretinere pentru a te asigura ca procesele din centrul nostru de testare si dezvoltare din Winnenden sau din fabricile noastre functioneaza perfect. Vei evalua si vei imbunatati masurile de siguranta pentru a te asigura ca sistemele sunt folosite in siguranta. Vei putea obtine calificarea de mester sau iti poti continua studiile pentru a deveni tehnician autorizat de stat. Daca ai un calificativ de admitere la o facultate de stiinte aplicate ("Fachhochschulreife"), poti urma si aceasta cale cu un program de diploma.

Mai ai intrebari?

Persoana ta de contact Kärcher:

Winnenden:
Dl. Hermann Trefz
Tel.: +49 7195 14-2248
personalentwicklung@de.kaercher.com

Bühlertal site:
Dl. Volker Bidenbach
Tel.: +49 7973 692-6538
personalentwicklung@de.kaercher.com

Te vei ocupa ca masinile si sistemele de productie complexe sa functioneze perfect si ca procesul de productie sa nu fie intrerupt. In urma acestui stagiu de pregatire vei dobandi abilitatile de a instala si a opera masinile si sistemele, inclusiv tehnologia de control. Vei invata ce implica operatiile de intretinere si verificare ordinare si cum sa inlocuiesti partile uzate de exemplu. La atelierul nostru de pregatire vei invata bazele prelucrarii metalului – de la sudare la taiere si returnare. Aceste abilitati vor fi foarte importante cand vei incepe sa produci componente pe cont propriu.

De ce ai nevoie?

Poti incepe cu un certificat de absolvire a invatamantului secundar ("Hauptschulabschluss") sau cu un certificat GCSE ("mittlere Reife"). Daca esti indemanatic , interesat de tehnologie si iti place organizarea, atunci asta este cariera perfecta pentru tine.

Cat timp dureaza pregatirea?

Pregatirea dureaza doi ani. Pe langa training-ul practic de la Kärcher, baza teoretica o vei dobandi la un colegiu de langa locatia unde se va desfasura training-ul.

Si apoi ce urmeaza?

Te asteapta sarcini in zonele de asamblare de la fabrica din Bühlertal.

Mai ai intrebari?

Persoana ta de contact Kärcher:

Dl. Volker Bidenbach
Tel.: +49 7973 692-6538
personalentwicklung@de.kaercher.com

In primul rand vei invata bazele ingineriei electrice, a procesarii metalelor si a tehnologiei informatiei. Vei cabla si conecta componente electrice. Vei pili, taia si perfora, fileta, freza, lipi sau suda metale si vei instala componente hardware si software. Iti vei extinde cunostintele de utilizare si producere a componentelor mecanice, electrice si electronice din diferite departamente. Vei folosi schemele circuitelor pentru a instala si programa componente individuale pentru sisteme complexe si vei invata cum sa citesti documentele tehnice.

De ce ai nevoie?

Un certificat de absolvire a unei scoli profesionale ("Realschulabschluss"), note bune la matematica, interes in procesele fizice si abilitati IT de baza. Cunoasterea buna a limbii Engleze este un avantaj, intrucat schemele circuitelor si schemele de instalare si asamblare sunt deseori scrise in limbaj tehnic in limba Engleza. Esti pasionat de tehnologie? Esti indemanatic? Atunci asta este cariera potrivita pentru tine.

Cat timp dureaza pregatirea?

In mod normal pregatirea dureaza 3½ ani, dar cei care exceleaza si obtin note foarte bune o pot finaliza in 3 ani. Pe langa training-ul practic de la Kärcher, baza teoretica o vei dobandi la un colegiu de langa locatia unde se va desfasura training-ul. Poti dobandi si un calificativ de admitere la o universitate de stiinte aplicate ("Fachhochschulreife") in timpul pregatirii.

Si apoi ce urmeaza?

Te asteapta oportunitati interesante la centrul nostru de testare si dezvoltare din Winnenden de exemplu, sau ca tehnician de teren si partener de contact calificat pentru punerea in functiune si intretinerea sistemelor noastre. De asemenea vei avea oportunitatea sa obtii o calificare de mester, sa iti continui studiile si sa devii tehnician autorizat de stat, sau sa studiezi la o universitate de stiinte aplicate.

Mai ai intrebari?

Persoana ta de contact Kärcher:

Dl. Hermann Trefz
Tel.: +49 7195 14-2248
personalentwicklung@de.kaercher.com

Vei evalua cum trebuie pretratata suprafata, vei selecta amorsa potrivita si o vei aplica. Vei incepe prin a invata bazele procesarii metalelor in atelierul nostru de pregatire. Pregatirea include si asigurarea calitatii, sudarea si crearea uneltelor, precum si intretinerea si repararea sistemelor de acoperire. O alta tema a pregatirii este utilizarea si eliminarea substantelor chimice.

De ce ai nevoie?

Un certificat de absolvire a invatamantului secundar ("Hauptschulabschluss") sau un certificat de absolvire a unei scoli profesionale ("Realschulabschluss") si interes in tehnologie, fizica si chimie. Daca lucrezi cu precizie si esti indemanatic, asta este cariera potrivita pentru tine.

Cat timp dureaza pregatirea?

In mod normal pregatirea dureaza 3 ani, dar cei care exceleaza si obtin note foarte bune o pot finaliza in 2½ ani. Pe langa training-ul practic de la Kärcher, baza teoretica o vei dobandi la un colegiu de langa locatia unde se va desfasura training-ul. Poti dobandi si un calificativ de admitere la o universitate de stiinte aplicate ("Fachhochschulreife") in timpul pregatirii.

Si apoi ce urmeaza?

Te asteapta sarcini interesante in domeniul acoperirii la fabrica noastra din Obersontheim. Sau iti poti continua pregatirea pentru a deveni maistru sondor pentru tehnologia suprafetelor sau tehnician acoperiri sau vopsiri.

Mai ai intrebari?

Persoana ta de contact Kärcher:

Dl. Volker Bidenbach
Tel.: +49 7973 692-6538
personalentwicklung@de.kaercher.com

Materialele plastice sunt componente esentiale ale produselor noastre. In unele zone se foloseste si cauciucul natural – o materie prima naturala folosita la crearea cauciucului sintetic. Ca specialist in materiale plastice si cauciuc natural, vei produce diverse parti si produse folosind masini speciale. La sfarsitul pregatirii vei fi familiarizat si vei putea procesa diferite materiale plastice, cauciucuri naturale si materiale auxiliare pe baza unor proceduri diferite.

Vei incepe prin a invata bazele procesarii metalelor in atelierul nostru de pregatire. Pe langa asamblarea si testarea circuitelor pneumatice si a circuitelor hidraulice, te vei ocupa si de intretinerea masinilor si uneltelor. Pregatirea include si producerea de parti turnate din plastic prin turnare prin injectie. In timpul pregatirii vei avea oportunitatea sa capeti experienta in diferite departamente, inclusiv in turnarea plasticului prin injectie in Winnenden si Upper Bühlertal, intretinere, sudura si controlul calitatii.

De ce ai nevoie?

Un certificat de absolvire a invatamantului secundar ("Hauptschulabschluss") sau un certificat de absolvire a unei scoli profesionale ("Realschulabschluss") si interes in tehnologie, fizica si chimie. Daca lucrezi cu precizie si esti indemanatic, asta este cariera potrivita pentru tine.

Cat timp dureaza pregatirea?

In mod normal pregatirea dureaza 3 ani, dar cei care exceleaza si obtin note foarte bune o pot finaliza in 2½ ani. Pe langa training-ul practic de la Kärcher, baza teoretica o vei dobandi la un colegiu de langa locatia unde se va desfasura training-ul. Poti dobandi si un calificativ de admitere la o universitate de stiinte aplicate ("Fachhochschulreife") in timpul pregatirii.

Si apoi ce urmeaza?

Te asteapta sarcini interesante in domeniul turnarii prin injectie la fabricile noastre din Winnenden sau Upper Bühlertal . Sau iti poti continua pregatirea pentru a deveni maistru sondor pentru tehnologia materialelor plastice sau a cauciucului natural sau inginer mecanic sau de mediu.

Mai ai intrebari?

Persoana ta de contact Kärcher:

Dl. Hermann Trefz
Tel.: +49 7195 14-2248
personalentwicklung@de.kaercher.com

Alte stagii de pregatire

In cadrul stagiului de pregatire ca si chef, vei invata cum sa pregatesti mancarea, de la aperitive la deserturi. Se va folosi o tehnologie de gatit profesionista si un echipament modern. Va trebui sa respecti standardele de igiena si sa calculezi costurile bunurilor vandute. Este foarte important sa gestionezi bine situatiile si sa planifici totul din timp. Aceste abilitati sunt importante si in viata ta personala.

Mai mult: chefii stagiari la Kärcher au sfarsitul de saptamana si sarbatorile libere, si lucreaza la program normal.

De ce ai nevoie?

Poti incepe cu un certificat de absolvire a unei scoli profesionale ("Realschulabschluss") si interes in gatit. Daca esti si indemanatic si poti sa aduci spiritul de echipa si creativitatea in munca ta, cu atat mai bine.

Cat timp dureaza pregatirea?

In mod normal pregatirea dureaza 3 ani, dar cei care exceleaza si obtin note foarte bune o pot finaliza in 2½ ani. Pe langa training-ul practic de la Kärcher, baza teoretica o vei dobandi in primul an la un colegiu de langa locatia unde se va desfasura training-ul. In al doilea si al treilea an cursantii vor urma un program de instruire la colegiul profesional regional (Landesberufsschule) din Bad Überkingen.

Si apoi ce urmeaza?

Daca dupa terminarea training-ului inca mai vrei sa inveti, poti continua pregatirea pentru a deveni bucatar sef sau poti urma cursuri speciale si seminare.

Mai ai intrebari?

Persoana ta de contact Kärcher:

Dna. Mona Bohland
Tel.: +49 7195 14-3008
personalentwicklung@de.kaercher.com

Nu gasesti anuntul pentru oportunitatea de training care te intereseaza?

Asta inseamna ca am finalizat deja cu succes procesul de selectie pentru acel training.
Procesul de selectie pentru anul urmator va incepe din nou in primavara.

Cursanti la Kärcher

Ines Osswald in timpul pregatirii in domeniul tehnic

Dominik Ranz in timpul pregatirii in domeniul comercial

Programe de studii duble la Kärcher. Combina perfect teoria si practica.

In cooperare cu Universitatea Baden-Wuerttemberg Cooperativa de Stat (DHBW), ne-am instruit angajatii in diferite programe de Licentiere timp de mai bine de 30 de ani. Din 2011 oferim un program de studiu in parteneriat cu Universitatea de Stiinte Aplicate din Ulm, bazat pe modelul Ulm. In ambele programe de studiu teoria si practica se imbina perfect: studiile academice sunt aplicate in mediul de lucru real. Punem mare pret pe acest lucru, deoarece la Kärcher combinam teoria si practica zi de zi. Doar astfel putem crea tehnologia de ultima generatie care asigura performanta de durata si curatenie.

In programele de studii duble oferite de DHBW, teoria si practica alterneaza in module de 12 saptamani. Conform modelului Ulm, programele sunt alcatuite din 60% teorie si 40% practica. Acest tip de program iti permite sa combini pregatirea ca mecanic industrial cu o Diploma de Licenta in Inginerie. Studiile academice sunt aplicate direct in procesele de afaceri. Avantajele sunt clare: programe de studii rapide, antrenante si platite!

Asteptam un grad mare de motivare si dedicare de la studentii nostri pentru ca acestia sa foloseasca oportunitatile si provocarile pentru a se dezvolta si a isi pune cunostintele in practica. La terminarea cu succes a studiilor, vei fi recrutat printr-un contract de angajare pe perioada nedeterminata. Multi dintre angajatii nostri din functii de conducere sau din functii provocatoare si-au inceput cariera cu un program de studii dublu. Kärcher ofera studentilor si oportunitatea de a urma un internship in strainatate, ca parte a programului lor de studii.

Aplicantii pentru programul de studii din cadrul DHBW trebuie sa detina un calificativ de admitere general sau pe un anumit domeniu la universitate ("Hochschulreife"). Conform modelului Ulm, aplicantii trebuie sa detina un calificativ de admitere la o universitate de stiinte aplicate ("Fachhochschulreife"). De asemenea studentii trebuie sa aiba note bune, sa stie limbi straine, sa aiba un nivel inalt de motivare, independenta si initiativa si abilitati de comunicare si munca in echipa.


Programe de studii duble la DHBW

Cauti o provocare prin care sa poti imbina invatatul cu distractia, asigurandu-ti in acelasi timp independenta financiara? Universitatea Baden-Wuerttemberg Cooperativa de Stat (DHBW) iti ofera un program de studii dublu unic in Germania: teorie si practica alternate in module de cate trei luni. Fazele practice fac parte din programul de studii si permite studentilor sa isi testeze si sa isi consolideze cunostintele teoretice prin aplicarea practica a acestora. Toate programele de studii de la DHBW sunt clasificate ca programe intensive si primesc 210 puncte ECTS.

Ca "partener al programului dublu de studii" al DHBW, Kärcher pune la dispozitie partea practica a programului. Studentii sunt selectati si angajati de noi pe durata programului In timpul programului li se ofera si o bursa lunara, ceea ce inseamna ca sunt independenti din punct de vedere financiar. La finalizarea studiilor li se ofera un contract de angajare pe perioada nedeterminata.

Se ofera urmatoarele programe de studii:

Licenta dubla in Arte a programului Administrarea Afacerilor in Industrie pregateste studentii la nivel inalt pentru posturi de specialisti si manageri in diverse sectoare din companii nationale si internationale. Acest program ofera oportunitati de cariera extraordinare la Kärcher. In timpul programului, vei putea participa la activitatile de zi cu zi ale companiei. Vei obtine perspective teoretice si practice asupra a diferite arii din companie. Majoritatea pregatirii practice are loc la locatia noastra din Winnenden. Poti beneficia de pregatire practica la toate locatiile noastre din Germania si din strainatate.

> Programme content

Programul dublu de Administrare a Afacerilor in Afaceri Internationale combina studiile de globalizare si management. Ca si companie de familie Kärcher pune pret pe angajatii care inteleg in profunzime afacerile internationale. Integrarea economica internationala in crestere si economia globala din ce in ce mai complexa reprezinta provocari interesante pentru studenti. La DHBW vei obtine bazele teoretice care iti vor permite sa depasesti aceste provocari li in acelasi timp, vei dobandi experienta internationala la Kärcher. Majoritatea pregatirii practice are loc la locatia noastra din Winnenden. Poti beneficia de pregatire practica la toate locatiile noastre din Germania si din strainatate.

> Programme content

Esti pasionat de numere si finante globale? Ai vrea sa afli cum sa conduci o companie eficient si cu succes? Programul de studii dublu in Contabilitate, Fiscalitate si Dreptul Afacerilor e pregateste pentru posturi de manager si specialist national si international in finante si contabilitate. Expertiza efectuata de tine va fi la mare cerere, intrucat analizele si rapoartele tale sunt o baza importanta in luarea deciziilor pentru viitorul companiei.

Programul de studii iti ofera informatii in profunzime cu privire la standardele de contabilitate internationale IFRS/IASB , dreptul afacerilor si audit atat pe plan national cat si pe plan extern. Sunt include asemenea si domeniile economice traditionale, precum administrarea afacerilor in general, economia politica si dreptul politic. La Kärcher vei putea aplica cele invatate imediat, intrucat vei fi implicat in proiecte in curs de desfasurare inca din prima zi. Majoritatea pregatirii practice are loc la locatia noastra din Winnenden. Poti beneficia de pregatire practica la toate locatiile noastre din Germania si din strainatate.

> Programme content

Licenta dubla oferita de programul de Inginerie in Inginerie Mecanica imbina stiinta cu tehnologia: programul iti va permite sa duci la bun sfarsit sarcini din diverse domenii de activitate si la Kärcher vei putea aplica cele invatate chiar din prima zi. Vei fi implicat in reproiectarea si dezvoltarea produselor si in proiectarea masinilor si sistemelor precum si in administrarea si monitorizarea productiei si instalarii. Vei invata cum sa muncesti creativ ca parte a unei echipe, cum sa aplici principiile ingineriei mecanice cu incredere si cum sa folosesti eficient dispozitive de ultima generatie. Majoritatea pregatirii practice are loc la locatia noastra din Winnenden. Poti beneficia de pregatire practica la toate locatiile noastre din Germania si din strainatate.

> Programme content

Ca inginer electrician la Kärcher, vei aduce un aport semnificativ in dezvoltarea tehnologiei de ultima generatie, intrucat fiecare dintre masinile noastre se bazeaza pe inginerie electric. In ziua de azi, tehnologia electrica poate fi gasita in fiecare aspect al vietii noastre – de la comunicatii la casa, de la teatre la statii de energie si productie industriala.

Electricienii lucreaza cu masini si sisteme electrice si electronice si sunt implicati in operarea si controlarea sistemelor de transmisie si a retelelor de comunicare. Programul este axat in primul rand pe tehnologie dar si pe alte abilitati importante din managementul calitatii si al proiectelor precum si pe cunoasterea proceselor de afaceri din cadrul companiei. Majoritatea pregatirii practice are loc la locatia noastra din Winnenden. Poti beneficia de pregatire practica la toate locatiile noastre din Germania si din strainatate.

> Programme content

Programul dublu Inginerie Industriala/Inginerie Mecanica imbina ingineria mecanica cu administrarea afacerilor si cu alte subiecte. Acest program iti va permite sa preiei sarcini din diferite domenii de activitate. Vei fi implicat in reproiectarea si dezvoltarea produselor si in proiectarea masinilor si sistemelor precum si in administrarea si monitorizarea productiei si instalarii. La Kärcher, pe viitor poti avea si posibilitatea sa coordonezi proiecte la nivel international, sa conduci negocieri si sa inchei contracte – prin urmare vei avea nevoie nu doar de cunostinte tehnice, ci si de cunostinte legale, abilitati de comunicare, culturale si lingvistice. Experienta practica la Kärcher din timpul studiilor te va pregati pentru sarcinile ce urmeaza sa le primesti. Majoritatea pregatirii practice are loc la locatia noastra din Winnenden. Poti beneficia de pregatire practica la toate locatiile noastre din Germania si din strainatate.

> Programme content

Programul dublu Tehnologia Informatiei in Afaceri te va pregati pentru lucrarea la proiecte in echipe internationale. Vei invata despre tehnologiile IT actuale si metodele moderne de administrare a afacerilor. Ca specialist IT in afaceri, reprezinti legatura dintre mediul de afaceri si tehnologia informatiei: tu optimizezi procesele de afaceri complexe, dezvolti si intretii sistemele de informatii moderne si conduci proiecte pentru implementarea celor mai noi tehnologii de comunicatii. Aplicatiile IT sunt folosite la Kärcher pentru a sustine procesele de afaceri. Programul iti va deschide oportunitati in numeroase domenii, in care vei putea dobandi experienta si in timpul studiilor. Majoritatea pregatirii practice are loc la locatia noastra din Winnenden. Studentii pot beneficia de pregatire practica la oricare dintre locatiile noastre din Germania.

> Programme content

Programul de studii dublu bazat pe modelul Ulm

Va oferim urmatoarele programe de studii:

La Universitate Ulm de Stiinte Aplicate poti dobandi doua calificari in doar noua semestre: calificarea de mecanic industrial (Camera de Industrie si Comert) si Licenta in Inginerie (L.Ing.). Aceasta cautata calificare dubla iti deschide perspective extraordinare de cariera in functii tehnice si de conducere. Programul combina training-ul, studiul academic si aplicarea practica a cunostintelor dobandite la universitate. Ca si companie partenera Kärcher te va sustine cu o bursa atractiva pe toata durata programului. O alegere excelenta pentru un viitor de succes.

> Programme content

Nu gasesti anuntul pentru programul de studii care te intereseaza?

Asta inseamna ca am finalizat deja cu succes procesul de selectie pentru acel program de studii.
Procesul de selectie pentru anul urmator va incepe din nou in primavara.

Internship in timpul scolii. Descopera Kärcher.

Un internship in timpul scolii iti ofera oportunitatea sa afli mai multe despre Kärcher si sa afli detalii despre cariera care te intereseaza. Pe partea de afaceri, poti afla informatii despre activitatile de afaceri intr-o companie internationala de prima clasa si sa afli detalii despre aprovizionare, vanzari, marketing, logistica si comunicatii. Pe partea tehnica, iti vom prezenta informatii despre productie, dezvoltare, proiectare si testare si atelierul de formare. Vei avea posibilitatea sa afli despre stagiile noastre de pregatire si programele de studii duble de prima clasa. Iti poti desfasura internshipul ca parte a programului de orientare in cariera (OiB, BORS sau BOGY) sau optional in afara scolii.

Aplica online cu cel putin trei luni inainte de data la care vrei sa incepi internshipul, ataseaza o scrisoare de intentie, un CV si ultimul carnet de note.

Programul nostru de conectivitate Conectat la Galben.

Ca si companie de familie, vrem sa sustinem tinerele talente, Ai obtinut rezultate bune la internshipul din timpul scolii? Ai decis ca vrei sa iti continui pregatirea in alta parte dupa ce ai finalizat cursurile sau programul de studii? In cazul acesta am vrea sa pastram legatura. Cu "Conectat la Galben" putem face acest lucru – pentru ca iti apreciem dedicarea si talentul si vrem sa continuam sa te sustinem.

Connected to Yellow

procesul de aplicare. Cum sa iti gasesti drumul catre noi

Schüler
CONTACTE

Reprezentanţa oficială al concernului german Alfred Kärcher SE & Co. KG în Republica Moldova

Oficiul Central

str. Bogdan Voievod, 7, MD-2068,
mun. Chișinău, Republica Moldova
Tel:. +373 (22) 806 300
e-mail: info@karcher.md

REȚELE SOCIALE
CO₂- NEUTRAL WEBSITE