Industry 4.0

Produsele personalizate necesită dimensiuni făcute pe comandă

O noua linie de asamblare pentru mașinile de frecat-aspirat

Fabricarea a până la 40.000 de variante ale aceluiași produs într-un mod economic - aceasta este provocarea cu care trebuie să se confrunte Kärcher atunci când produce mașinile de spălat. Acest lucru va deveni posibil doar folosind un nou concept de producție care folosește principiile Industriei 4.0. Linia de asamblare modernă a fost proiectată de departamentul de unități de producție al Kärcher în colaborare cu Institutul Fraunhofer pentru Economia și Organizarea Muncii (IAO) din Stuttgart și simultan a fost integrată într-un proces de producție funcțional în doar două luni. De peste un an, linia de producție funcționează cu mare succes. Managerul fabricii, Carsten Schlenker, explică: „Numărul tot mai mare de variante de produs face din ce în ce mai dificilă producția optimizată în loturi. Noile detalii de echipamente cresc și mai mult complexitatea. Datorită noii linii de producție, producția dintr-o singură piesă este acum posibilă într-un mod viabil din punct de vedere economic și chiar și construirea de noi variante este un proces simplu.”

Punctul de plecare pentru fiecare contract de producție individual este mașina configurată de client însuși. Ei pot alege între multe variante cu o mare varietate de caracteristici ale echipamentelor, adaptând mașinile la cerințele relevante și condițiile locale. Există, de exemplu, patru motoare de aspirație diferite, permițând adaptarea mașinii pentru a se potrivi tensiunii și frecvenței sursei locale de alimentare sau echipând-o pentru funcționarea cu baterie. Capul de curățare este oferit și într-o serie de variante – ca variante cu role sau disc, fiecare în mai multe lățimi și diametre diferite. Panoul de control este fabricat în prezent în 13 variante – numai înmulțirea acestei varietăți are ca rezultat nenumărate produse finite.


Noi tehnologii la început de drum:

Scanning QR

Scanarea codurilor QR

Fiecărei comenzi de asamblare i se atribuie un cod QR. Când codul este scanat, datele comenzii cu toate detaliile referitoare la mașina comandată sunt transferate către o etichetă RFID ce poate fi rescrisa și se înregistrează o listă de piese cu toate piesele unice necesare pentru asamblare, până la cele mai mici șuruburi.

RFID Tag

Etichetă RFID pe un cărucior de asamblare

Eticheta RFID este atașată într-un anumit punct de pe căruciorul de asamblare.

Tankmodule

Rezervorul este deja instalat

În acest cărucior mobil special conceput, rezervorul mare de apă proaspătă și murdară al mașinii, care constă dintr-o singură parte, este deja instalat.

Assembly

Asamblarea componentelor suplimentare

Angajatul Kärcher deplasează acum căruciorul de-a lungul liniei de asamblare și montează componentele următoare, cum ar fi furtunurile, supapele, filtrele și panoul de control pe rezervor într-o ordine definită. Căruțul trece prin mai multe stații, iar componentele și uneltele sunt în cutii gata de utilizare.

Pick by light

Sistemul pick-by-light facilitează asamblarea

În conformitate cu soluțiile din industria 4.0, eticheta RFID de pe coșul de asamblare comunică direct cu sistemul de rafturi al liniei de producție și activează sistemul pick-by-light. La fiecare stație, o lumină verde indică ce piese sunt necesare pentru varianta de mașină produsa și în ce cutii se găsesc aceste piese. Monitoarele de la fiecare stație de lucru prezintă, de asemenea, instrucțiuni de asamblare.

Un senzor de deasupra fiecărei cutii înregistrează când a fost luată o piesă din aceasta și stinge lumina verde. Lumina de deasupra casetei care conține următoarea componentă trece simultan de la albastru la verde. Și dacă angajatul ajunge din greșeală în caseta adiacentă, acest lucru este indicat de o lumină roșie.

Control inteligent al stației de testare

În cele din urmă, noul sistem permite, de asemenea, controlul inteligent al stației de testare. Configurația mașinii de frecat-aspirat conținută în eticheta RFID este accesată și se creează un plan de testare adecvat. În acest fel, se creează o mașină de frecat-aspirat care se potrivește cu dorințele clientului, de la comandă până la testarea finală.


Fourth Industrial Revolution

A patra revoluție industrială

       A patra revoluție industrială          


Curățarea profundă a pardoselilor dure și rezistente cu mașinile de frecat-aspirat

Mașinile de frecat-aspirat sunt folosite pentru curățarea podelelor învelite cu PVC, linoleum, parchet, gresie sau granit. Două etape de lucru sunt mecanizate cu ajutorul lor: spălarea (ștergerea umedă) și, imediat după aceasta, uscarea podelei. Această mecanizare permite efectuarea ambelor etape de lucru mai eficient, mai rapid și mai economic decât dacă se efectuează manual.

Mașina combină două instrumente:

  • unul pentru spălare (perii cu role sau discuri)
  • unul pentru uscarea podelei

Pentru spălare, apa proaspătă și agentul de curățare sunt amestecate (dozate individual) – rezultă soluția de curățare, cum este numită - și apoi direcționată pe podea prin intermediul rolei sau discului. Datorită greutății mașinii, presiunea de contact a periei este foarte mare în comparație cu ștergerea manuală. Acest lucru face ca curățarea să fie foarte eficientă și permite îndepărtarea chiar și a murdăriei încăpățânate și lipicioase.


După spălare, racletele din spatele mașinii colectează apa murdară, amestecul de apă, agentul de curățare și murdăria și o direcționează în rezervorul destinat acestui scop. Podeaua este uscată imediat și poate fi folosită, fără riscul de a aluneca.

 

B80W