Intrebari frecvente Kärcher

Aici poti gasi raspunsuri la cele mai frecvente intrebari cu privire la produse, serviciul de reparatie si garantie. Daca nu gasesti raspunsul la intrebarea ta in pagina urmatoare nu ezita sa ne contactezi.

Intrebari si raspunsuri generale

Poti afla ce accesorii sunt compatibile cu mașina ta prin accesarea instrucțiunilor de utilizare de la noi de pe site. Observații: dispozitivele din gama Home & Garden nu sunt compatibile cu produsele din gama Profesional.

Intrebari si raspunsuri despre reparatii si piese de schimb

Poți comanda toate piesele de schimb listate pe ultima pagina a instrucțiunilor de utilizare de la noi.

Din motive de siguranță, celelalte părți pot fi înlocuite doar de specialiștii service autorizați. Specialiștii noștri service au acces la lista cu piese de schimb și vă pot consilia la sediu.

Intrebari si raspunsuri despre produse

Maturi electrice fara cablu

Da, mătura electrica este prevăzuta cu două perii: una standard și una pentru părul de animale. Puteți indepărta părul ușor și igienic de pe toate podelele folosind peria pentru părul de animale.

Încarcă mătura electrică, asigurându-te că este oprită, pentru cel puțin 3½ ore. Dacă după o perioadă de încărcare de 14 ore, bateria tot nu este încărcată, contactează unul din centrele de deservire oficiale.

încarcă bateria și curăță peria de orice murdărie (fire, etc.)

Încarcă bateria, curăță peria de orice murdărie sau înlocuiește peria dacă este uzată.

Verifică valturile, curăță-le sau, dacă este cazul, înlocuiește-le.

Curatitoare cu abur/Statii de calcat

Poți folosi un curățitor cu abur cu control al volumului de abur (îl setezi pe cel mai mic nivel) pentru a curăța podelele laminate sau parchetul – numai dacă nu sunt cerate sau cu finisaj pe baza de ulei! Folosiți două lavete de curățare (= 4 straturi), pentru a vă asigura că zona întra în contact direct cu cât mai puțin abur. Nu țineți duza intr-un singur loc mult timp. Asigurați-vă că nu se formează baltoace, pentru că umezeală reziduală să se usuce rapid si fără urme.

Curățitorul cu abur poate fi folosit pentru multe întrebuințări, ca de exemplu, pentru curățarea bailor, bucătăriilor, rosturilor, radiatoarelor și multe altele.

Temperatura aburului la nivelul duzei este de aproximativ 100°C și în jur de 84°C când ajunge în contact cu obiectul.

Fiecare curățitor cu abur este dotat standard cu două țevi de abur. Țeava poate fi lungită ușor prin atașarea celei de-a doua.

Apa demineralizată înlătură mineralele din boiler și îl deteriorează. Recomandăm utilizarea apei de la robinet. Efectuați periodic decalcifierea dispozitivului.

Verifică cablul de alimentare și fuzibilul, precum și termostatul și întrerupătorul de presiune. Completează nivelul de apă. Dacă indicatorul de nivel redus nu este pornit, contactează unul din centrele de deservire oficiale.

Dacă sistemul de siguranța este blocat sau se rotește în gol, lasă stația să se răcească și dacă este nevoie, eliberează presiunea trăgând de mânerul de abur de pe furtunul de abur, pană când se deschide. Dacă sistemul nu se poate deschide cu aparatul răcit, contactează unul din centrele de deservire oficiale.

Efectuează decalcifierea mașinii. Dacă sistemul de încălzire este deteriorat, contactează unul din centrele de deservire oficiale.

Este posibil că termostatul este defect. Contactează unul din centrele de deservire oficiale.

Pornește sistemul de încălzire, bagă aparatul în priză, verifică întrerupătorul de pe fierul de călcat cu abur și dacă este nevoie, înlocuiește-l. Dacă electrovalva nu se deschide, contactează unul din centrele de deservire oficiale.

Lasă fierul să se încălzească complet, setează controlerul pe abur și umple rezervorul de apă doar la ¾ din capacitate.

Aspiratoare pentru ferestre cu acumulator

 • Pune tot detergentul concentrat livrat (20 ml) in sticla de pulverizare si umple-o cu apa. 
 • In functie de cat de murdar este geamul, este posibil sa fie nevoie sa il cureti de mai multe ori. Nu trebuie sa lasi solutia de curatare sa se usuce in timp ce faci asta. 
 • Tine aspiratorul pentru ferestre astfel incat lamela sa fie perpendiculara pe ea si nu apasa prea tare. 
 • Curata lamela periodic, inlaturand toate reziduurile. Lamela poate fi scoasa lateral. Daca lamela este uzata, trebuie inlocuita. 
 • Pulverizati geamul astfel incat toata suprafata sa sa fie umeda.

Asigura-te ca rezervorul cu apa murdara nu este prea plin, mai ales daca folosesti dispozitivul in pozitie orizontala sau deasupra capului.

Incarca bateria daca afisajul este oprit sau daca lumineaza incet intermitent. Daca afisajul lumineaza intermitent si repede, contacteaza unul din service-urile partenere saucontacteaza-ne direct.

Umple-o cu detergent. Daca mecanismul de pompare este defect, trimite-ne un email cu o descriere succinta a defectiunii si dovada de achizitie.

Contacteaza-ne acum!

Curatitoare cu inalta presiune

In functie de model, curatitoare cu presiune Kärcher au un debit de curgere de la 230 la 600 l/h (in jur de 3.500 de litri de apa trec printr-un furtun de gradina in fiecare ora). Prin urmare curatitoarele cu presiune consuma putin si sunt ecologice.

In interiorul curatitorului cu presiune este pompa electrica ce ridica presiune apei de mai multe ori pana la 150 bar. La aceasta presiune, apa este transmisa prin furtunul de inalta presiune la lance, unde este evacuata sub forma unui jet ascutit si concentrat printr-o duza, generand o putere foarte mare de curatare. Daca pistolul de pulverizare nu este activat, pompa se opreste automat. Cu un curatitor cu presiune termini treaba mai repede decat prin metodele conventionale si consumi si mai putina apa.

Da, dar trebui sa folosesti un furtun de aspirare cu filtru (componenta nr.: 4.400-238.0). Ataseaza furtunul de aspirare la orificiul de alimentare cu apa de pe dispozitiv. Introdu capatul celalalt in rezervor. Conecteaza furtunul de inalta presiune la dispozitiv. Inainte sa pornesti dispozitivul, inlatura teava din otel de la pistolul de pulverizare. Apasa manerul de pe pistolul de pulverizare pentru a il deschide si a porni dispozitivul. Acest lucru va permite aerului din interiorul dispozitivului sa iasa usor in timp ce curatitorul cu presiune incepe sa traga apa. Dispozitivul nu ar trebui sa fie la mai mult de 0,5 m deaspura punctului de utilizare.

 • Doar pulverizeaza masina de sus in jos la presiune mare pentru a indeparta murdaria grosiera. 
 • Foloseste solutia de curatare RM 555 pentru curatare mai temeinica. Solutia de curatare trebuie aplicata pe vehicul delicat, la presiune joasa. 
 • Poti folosi si o perie.

Solutiile de curatare Kärcher sunt create special pentru dispozitivele noastre. Garantia nu va mai fi valida daca folosesti alti detergenti decat cei furnizati de Kärcher.

Supapa de retinere impiedica detergentul sa patrunda in apa potabila.

Curatitorul de suprafete T 250 poate fi folosit pentru toate dispozitivele de la clasa 2 la clasa 7. Curatitorul de suprafete T 400 se potriveste doar cu dispozitivele din clasele K5 la K7.

 • Conecteaza dispozitivul la alimentarea de apa si deschide robinetul.
 • Inlatura filtrul de la orificiul de alimentare si curata-l. 
 • Porneste curatitorul de presiune fara teava de otel si lasa-l sa mearga pana nu mai iese aer din pistolul de pulverizare. 
 • Verifica daca folosesti accesoriile potrivite. 
 • Daca supapele de presiune si de aspirare scapa si iese apa din carcasa, sau daca dispozitivul trepideaza, contacteaza unul din service-urile partenere sau contacteaza-ne direct. 
 • Daca supapa de preaplin este blocata, contacteaza unul din service-urile partenere sau contacteaza-ne direct.
 • Curata adaptorul duzei. 
 • Verifica daca folosesti duza potrivita. 
 • Verifica daca iese destula apa.
 • Verifica alimentarea cu energie si fuzibilul retelei de alimentare. 
 • Verifica intrerupatorul principal si pistolul de pulverizare. 
 • Pentru cabluri de 10 m sau mai lungi, diametrul trebuie sa fie de 2,5 mm². 
 • Desira complet cablul.

In cazurile de mai jos, contacteaza unul din service-urile partenere sau contacteaza-ne direct:

 • Intrerupatorul de presiune sau pistoanele de control sunt blocate 
 • Motorul se supraincalzeste 
 • Intrerupatorul principal este defect 

 

 • Umple rezervorul solutiei de curatare. 
 • Clateste filtrul cu apa curata si curata-l. Dupa curatarea cu solutie de curatare ar trebui sa clatesti dispozitivul cu apa curata pentru a preveni blocarea filtrului. 
 • Verifica daca furtunul de aspirare este deteriorat. 
 • Pune furtunul solutiei de curatare pe dispozitiv, si impinge inapoi supapa folosind un obiect subtire pentru ca aceasta sa se miste usor. 
 • Porneste aparatul si seteaza-l la presiune joasa.

Urmareste filmuletul pentru a vedea cum poti pregati curatitorul cu inalta presiune pentru iarna.

> Video

Masini de maturat

Daca peria sau valtul sunt deteriorate, trebuie inlocuite. Daca sistemul de actionare al periei tip valt este uzat, contacteaza unul din service-urile partenere saucontacteaza-ne direct.

Verifica daca lamela de etansare si garnitura de etansare de pe containerul pentru deseuri sunt in stare buna si daca este nevoie inlocuieste-le.

Verifica daca peria tip valt este la inaltimea corecta: doar varfurile perilor ar trebui sa atinga podeaua. Daca sistemul de reglare a inaltimii este deteriorat, contacteaza unul din service-urile partenere saucontacteaza-ne direct.

Aspiratoare multifunctionale

Poti folosi aspiratoarele multifunctionale pentru frunze uscate individuale dar nu pentru cantitati mari de frunze. Frunzele grele sau umede pot bloca furtunul de aspirare sau intrarea containerului.

Nivelul 2 se foloseste doar pentru utilizarea uneltelor electrice. Aspiratorul porneste cand unealta electrica este pornita si sta pornit in jur de 15-20 de secunde dupa care unealta electrica trebuie oprita.

Verifica daca furtunul de aspirare este introdus corect si asigura-te ca nu e deteriorat. Verifica daca filtrul este la locul lui si asigura-te cu nu e deteriorat. Foloseste un sac filtru.

Inlocuieste sacul filtru, curata cartusul filtrului/filtrul flexibil plat, duza, teava de aspirare si furtunul de aspirare. Inlocuieste garniturile de etansare daca este nevoie.

Aspiratorul se opreste singur cand recipientul de murdarie este prea plin. Daca sonda de nivel si carcasa sunt umede, se poate crea umezeala. Lasa dispozitivul sa se usuce si curata sonda de nivel.

Verifica siguranta si priza, cablul si stecherul si asigura-te ca nu sunt deteriorate. Daca intrerupatorul, peria din carbon sau priza sunt defecte, contacteaza unul din service-urile partenere saucontacteaza-ne direct.

Inlatura cartusul filtrului si goleste containerul. Daca este apa in cartusul filtrului, lasa-l sa se usuce.

Pompe

Capacitatea depinde de inaltimea de distributie si de celelalte echipamente conectate la pompa. Respecta inaltimea maxima de distributie.

 • Umple pompa cu apa inainte de a o folosi si apasa butonul de ventilatie. 
 • Scoate stecherul de alimentare si curata linia de aspirare. 
 • Scoate stecherul de alimentare si curata pre-filtrul.
 • Verifica siguranta si conexiunea electrica. 
 • Daca intrerupatorul de protectie termica este declansat, ca rezultat al unei supraincalziri, scoate stecherul de alimentare, lasa pompa sa se raceasca, curata zona de aspirare si nu o lasa sa functioneze fara apa. 
 • Scoate stecherul de alimentare si curata zona de aspirare. 
 • Verifica contorul de apa din zona de aspirare. 
 • Daca comutatorul de nivel opreste pompa, contacteaza unul din service-urile partenere.

Scoate stecherul de alimentare si curata zona de aspirare.

Aparate de lustruit podele

Verifica siguranta. Impinge manerul in jos in timpul operarii. Daca micro-intrerupatorul din inchizatoare este defect sau daca exista o defectiune la motor, contacteaza unul din service-urile partenere saucontacteaza-ne direct.

Inlocuieste sacul filtru sau verifica daca este pozitionat corect. Inlatura blocajele din canalul de aer. Daca sistemul de ventilatie este slabit sau motorul este deteriorat, contacteaza unul din service-urile partenere saucontacteaza-ne direct.

daca padurile de polisare sunt murdare sau uzate, curata-le sau inlocuieste-le. Asigura-te ca folosesti padurile potrivite pentru podeaua ta. Kärcher ofera paduri de polisare speciale pentru suprafete dure, suprafete dure cerate, suprafete dure lacuite si podele mate din piatra.
Daca mecanismul de presiune al discurilor de polisare este defect, contacteaza unul din service-urile partenere sau contacteaza-ne direct.

Aspiratoare

Verifica siguranta si priza. Daca este nevoie, contacteaza unul din service-urile partenere saucontacteaza-ne direct.

 • Inlatura blocajele din duza de aspirare, teava de aspirare, manerul sau furtunul de aspirare. 
 • Inlocuieste sacul filtru. 
 • Inlocuieste garniturile de etansare.

Verifica daca sacul filtru este introdus corect. Daca sacul filtru este deteriorat, inlocuieste-l.

Verifica filtrul HEPA, duza de aspirare, teava de aspirare, sacul filtru si filtrul de protectie al motorului si asigura-te ca nu sunt blocate.

Inlocuieste bateriile daca este nevoie. Stabileste o linie dreapta fara obstacole intre transmitator si receptor, indreptand cotul manerului catre aspirator.

Aparate de curatat cu spray extractie

 • Inlatura blocajele din duza de aspirare, teava de aspirare, manerul sau furtunul de aspirare.
 • Inlocuieste garniturile de etansare din sistemul de aspirare daca nu sunt etanse. 
 • Goleste rezervorul cu apa murdara. 
 • Asigura-te ca capacul transparent este pozitionat corect.

In timpul aspirarii umede, masina se opreste singura cand nivelul de apa din container este prea mare. Opreste masina si goleste containerul.

 • Filtrul sac din hartie, filtrul flexibil plat, duza, teava de aspirare sau furtunul de aspirare sunt blocate (indicatorul "plin" este rosu). 
 • Filtrul flexibil plat lipseste sau nu este introdus corect.

Verifica daca furtunul de aspirare este conectat corect si daca filtrul flexibil plat este introdus corect sau inlocuieste-l daca este cazul.

 • Umple rezervorul cu apa curata. 
 • Curata sau, daca este cazul, inlocuieste plutitorul. 
 • Curata furtunul/duza de apa.
 • Curata filtrul din rezervorul cu apa curata. 
 • Daca pompa este defecta, contacteaza unul din service-urile partenere sau contacteaza-ne direct.