Eticheta Energetica UE. Eficienta prin claritate.

Ceea ce Kärcher a demonstrat de mult timp prin aspiratoarele sale a devenit acum o lege Europeana: curatatul eficient cu mai putina putere.

Energielabel

The EU energy label for vacuum cleaners.

Eticheta energetica UE, implementata de la 1 Septembrie 2014, limiteaza puterea nominala a aspiratoarelor conectate la reteaua de energie electrica la un maximum de 1.600 W. Toate dispozitivele vandute in UE trebuie sa aiba eticheta energetica .

Acest mod de etichetare nu este obligatoriu pentru aspiratoarele umede, aspiratoarele combinate uscat-umede, aspiratoarele cu acumulatori, aspiratoarele industriale, aspiratoarele centrale si aspiratoarele de exterior. Aspiratoarele cu filtru de apa trebuie etichetate astfel de la 1 Septembrie 2017.

Similara cu cele utilizate deja pentru unitatile gospodaresti, eticheta energetica contine informatii importante, precum clasa de eficienta energetica (de la A la G), consumul mediu de energie anual, nivelul de zgomot, clasa emisiilor de praf si clasele du curatare pentru covoare si/sau suprafete dure, in forma ilustrata, usor de inteles, .

Aceste informatii reprezinta pentru cumparatori un factor important de decizie ce ii ajuta sa evalueze eficienta efectiva a aspiratorului. La cea mai mare clasa de eficienta energetica, A, puterea maxima de intrare este < 850 W.

Energielabel

Effizienz auf einen Blick
Eine Bezugsgröße zum Vergleichen
Leistung statt Lautstärke
Staub saugen und zurückhalten
Hart und weich sauber getrennt

* Datele se aplica VC 6 si VC 6 Premium.


Summe der Eigenschaften

Suma tuturor atributelor face diferenta

Judecarea unui aspirator numai dupa puterea de intrare nu se aplica in practica. Consumul de energie ar trebui considerat intotdeauna in functie de valorile indicate la baza etichetei energetice. Pe langa eticheta pentru eficienta energetica si puterea de aspirare, zgomotul emis in timpul functionarii si emisiile de praf sunt si ele importante. In functie de aria de utilizare, o decizie luata considerand toate valorile de pe eticheta energetica UE are sanse mai mari de fiabilitate si vi se va potrivi mai bine per total.

Cumparatorii beneficiaza de pe urma acestei etichete deoarece le permite sa compare diferite modele pe date obiective si le usureaza luarea deciziei. Consumatorii pot deci de asemenea care dintre factori este cel mai important, fie ca e nivelul de zgomot, puterea de intrare sau consumul de energie. Aspiratoarele cu consum redus de energie va pot ajuta sa economisiti bani in fiecare an in raport cu vechile aspiratoare de 2000 W.


CONTACTE

Reprezentanţa oficială al concernului german Alfred Kärcher SE & Co. KG în Republica Moldova

Oficiul Central

str. Bogdan Voievod, 7, MD-2068,
mun. Chișinău, Republica Moldova
Tel:. +373 (22) 806 300
e-mail: info@karcher.md

REȚELE SOCIALE
CO₂- NEUTRAL WEBSITE