Sustenabilitate la Kärcher

Asumarea responsabilitatii a fost intotdeauna o parte importanta a culturii Kärcher. Alfred Kärcher si sotia sa Irene au crezut cu tarie ca successul economic sustenabil este posibil doar daca sunt luate in considerare problemele sociale. Al treilea pilon pentru dezvoltarea sustenabila a companiei, pe langa aspectele sociale si economice, este protectia mediului. Protectia joaca un rol important la Kärcher inca din 1970.

Nachhaltigkeit

Modul nostru de intelegere a sustenabilitatii.

Activitatile noastre sunt axate in primul rand pe dezvoltarea sustenabila si orientata catre oameni a companiei. Scopul nostru principal este sa cream valoare adaugata pentru clientii nostri, pentru angajatii nostri si pentru companie. Pentru a obtine asta, trebuie sa livram performanta de top in raport cu sustenabilitatea. Mai exact, asta inseamna:

Performanta financiara de top

Garantarea existentei continue a companiei prin produse de succes si relatii bazate pe incredere si onestitate atat cu clientii, cat si cu angajatii si furnizorii.

Performanta sociala de top

Crearea unor conditii de munca atractiva si dedicare responsabilitatii noastre sociale ca buni cetateni.

Performanta ecologica de top

Reducerea urmelor ecologice lasate de activitatile noastre de afaceri si utilizarea eficienta a resurselor.

Managementul sustenabilitatii.

Managementul sustenabilitatii ajuta la imbunatatirea continua si sistematica a performantei companie in ceea ce priveste sustenabilitatea. Aici, managementul sustenabilitatii inseamna inregistrarea cerintelor din mediul de afaceri — de exemplu de la clienti, de la autoritati si asociatiile de mediu — evaluarea relevantei lor pentru Kärcher si pregatirea tintelor pentru imbunatatire.

Mentinem un dialog activ cu mediul nostru de afaceri. In 2013 am desfasurat o cercetare globala cu privire la sustenabilitate adresata partenerilor nostri interni si externi, precum angajati, clienti si furnizori. Asa cum a rezultat din cercetare, tintele noastre in ceea ce priveste sustenabilitatea in 2020 au fost gandite sa indeplineasca cerintele partenerilor nostri. Tintele noastre pentru sustenabilitate se refera la sase domenii de actiune.

Premii si distinctii.

Premiile si distinctiile primite de Kärcher in ultimii ani ne confirma faptul ca suntem pe drumul cel bun in ceea ce priveste sustenabilitatea.

Auszeichnung

Distinctia Germana pentru ambalarea oferita de Institutul de Ambalare German (2010)

Kärcher a primit Distinctia Germana de Ambalare 2010 la categoria ambalaje vanzari cu versiunea Punga cu Dop a Pungii stand-up cu detergent.

Auszeichnung

Distinctia "Companie care sustine mersul pe bicicleta" oferita de ADFC (2011)

In Mai 2011, Alfred Kärcher GmbH & Co. KG a fost a noua companie din Germania apreciata ca si "Companie care sustine mersul pe bicicleta" de catre Clubul German General de Biciclisti (ADFC).

Auszeichnung

Premiul pentru tehnologia mediului acordat de Statul Federal Baden-Württemberg (2011)

Pentru K 4.00 EcoSilent, cel mai silentios aparat de curatare cu inalta presiune din lume, Kärcher a primit distinctia oferita de statul Federal Baden-Württemberg in categoria "Reducerea emisiilor, procesare si separare".

Auszeichnung

Premiul federal de ecodesign pentru aspiratorul uscat T12/1 eco!efficiency (2012)

Ca inovatie in domeniul design-ului care nu afecteaza mediul, aspiratorul nostru uscat T 12/1 eco!efficiency a primit premiul ecodesign federal.

Auszeichnung

Distinctia ARBEIT PLUS de la Biserica Evanghelica din Germania (EKD, 2013)

Kärcher a primit distinctia ARBEIT PLUS pentru performanta peste medie in domeniul managementului personalului.

Deutscher CSR-Preis

Distinctia Germana CSR (2014)

Kärcher a primit premiul mult ravnit la categoria "Implicarea culturala ca expresie a responsabilitatii sociale" pentru restaurarea Bisericii Memoriale Kaiser Wilhelm din Berlin.


Brosura sustenabilitate

Brosura noastra despre sustenabilitate va ofera o privire de ansamblu asupra activitatilor Kärcher.

Contact Kärcher

Persoana de contact pentru sustenabilitate Andreas Mayer. Pentru intrebari sau sugestii, nu ezitati sa il contactati.