Responsabilitatea sociala - cetatenie corporativa

Excelenta sociala in sensul de buni cetateni corporativi inseamna asumarea – nu doar a responsabilitatii sociale interne – ci si a responsabilitatii sociale externe ca parte a societatii.

Corporate Citizenship

Activitatile noastre de cetatenie corporativa.

Angajamentul regional si global fata de scopurile sociale a fost intotdeauna o prioritate a Kärcher. Ca partener de incredere al organizatiilor non-profit, dorim sa facem mediul un loc mai bun pentru societate si pentru angajatii nostri. In plus, suntem implicati in diferite asociatii si initiative, contribuim la conservarea monumentelor, promovam educatia, stiinta si cercetarea si cooperam cu diferite institutii sociale.

Sponsorizarea sociala si donatiile companiei.

Pentru noi, o parte fireasca a asumarii responsabilitatii sociale este sustinerea proiectelor si organizatiilor non-profit.

Ce facem

Promovam multe asociatii diferite, institutii de invatamant, initiative culturale si fundatii. Astfel, ne axam pe institutiile din aria geografica din jurul locatiilor noastre. Sponsorizarile noastre variaza de la bani si donatii la cadouri promotionale pentru tombole si sponsorizari ale cluburilor traditionale la proiecte de curatenie desfasurate de angajatii Kärcher.

Sponsorizare culturala.

Asumarea responsabilitatii sociale inseamna si implicarea noastra in arta si cultura. Prin sponsorizarile culturale contribuim la pastrarea comorilor trecutului.

Ce facem

"Performanta de top pentru curatenie si pastrarea valorilor" – acest motto, inscris in Misiunea Kärcher este ceva ce luam foarte in serios. Ca specialisti in curatenie, am demarat proiecte de curatenie si restaurare pentru opere de arta si monumente de peste tot din lume de mai bine de 30 de ani. Scopul nostru este sa conservam monumentele pentru posteritate. Munca este intotdeauna desfasurata in colaborare cu reastauratori, istorici de arta si alti oameni de stiinta experti in domeniu; astfel ne asiguram ca alegem cele mai bune metode de curatare pentru fiecare obiect in parte.

Kärcher curata lumea!

Acest motto reprezinta o prioritate pentru noi. De la statuia lui Iisus Mantuitorul din Rio de Janeiro la Poarta Brandenburg din Berlin. Ne-am demonstrat deja competenta si experienta in peste 100 de proiecte de curatenie neobisnuite din toate continentele. Prin acest mod neobisnuit de sponsorizare culturala, Kärcher isi aduce contributia unica si speciala la mostenirea culturala care depaseste simplele donatii. Nu numai ca punem la dispozitie bani, dar ne si dedicam cu experienta, cunoasterea si tehnologia noastra.

Cooperarea cu organizatiile non-profit.

In afara de proiectele mai mici pentru numeroase asociatii, Kärcher se dedica pe scara larga si pe termen lung organizatiilor non-profit. Ca parteneri de incredere, le sustinem proiectele regionale, nationale si globale timp de ani de zile.


Kooperation mit sozialen Einrichtungen

Cooperarea cu institutiile sociale

De mai bine de 15 ani, Kärcher colaboreaza cu Samaritans si Paulinenpflege Winnenden e.V.. In atelierele Franconian din Obersontheim si in atelierele Backnang lucram cu in jur de o suta de oameni cu boli mintale. Lucreaza pentru noi in departamentele de asamblare si ambalare. Prin munca zilnica si regulata, pot juca un rol activ in viata publica. Acest lucru ii ajute sa se integreze mai usor.

SOS Kinderdorf

Kärcher sustine SOS-Kinderdorf e.V.

In planul angajamentului social, Kärcher a cooperat cu SOS-Kinderdorf din 2011. Sustinem financiar si tehnologic asociatiile caritabile. SOS satele copiilor sunt echipate cu masini de curatat la alegere si angajati Kärcher adecvati nevoilor lor. Pentru masinile mai complicate oferim consiliere de specialitate la locul de desfasurarea a actiunii. Astfel am echipat nu doar foarte multe fabrici din Germania, ci si satele copiilor de peste tot din lume. Pana acum am ajuns cu aceasta initiativa in Austria, Grecia, Peru si Mexic. De donatiile noastre financiare din 2013 au beneficiat fabrica JuWel din Welzheim si proiectul SOSKompASS din Schorndorf.

"Luarea in considerare a problemelor sociale a fost dintotdeauna parte a culturii Kärcher; si sustinerea tinerilor a fost dintotdeauna o prioritate pentru noi", declara Hartmut Jenner, Directorul Consiliului de Conducere al Kärcher. "Din acest motiv suntem foarte fericiti ca putem lucra cu organizatia SOS-Kinderdorf care este extrem de dedicata nevoilor si drepturilor copiilor din intreaga lume."

Pentru mai multe informatii despre SOS-Kinderdorf, vizitati: www.kaercher.sos-kinderdorf.de

SOS Kinderdorf
SOS Kinderdorf
SOS Kinderdorf
Bachakademie

Relatie apropiata intre Kärcher si Internationale Bachakademie Stuttgart

Intre Kärcher si Internationale Bachakademie Stuttgart exista un parteneriat de lunga durata. prin i8mplicarea noastra vrem sa ajutam la promovarea nepretuitelor opere ale lui Johann Sebastian Bach, pastrandu-i muzica vie. Scopul nostru este sa sustinem urmatoarea generatie de muzicieni din intreaga lume.

Bachakademie a fost fondata in 1981 de catre Helmuth Rilling, care a fost si director artistic pana in 2013. Succesorul sau a fost Hans-Christoph Rademann. Internationale Bachakademie incorporeaza ansamblurileGächinger Kantorei ("Corul Gächingen", fondat in 1954), Bach-Collegium Stuttgart (fondat in 1965) si din 2011, Ansamblul JSB, care uneste tineri muzicieni din intreaga lume pentru Saptamana anuala mondiala Bach. Internationale Bachakademie organizeaza concerte acasa si in strainatate, precum si ateliere (cunoscute sub denumirea de "Academiile Bach"), Saptamana anuala Bach si Musikfest Stuttgart ("Festivalul de Muzica din Stuttgart").

Internationale Bachakademie a adus o contributie semnificativa la reputatia internationala a orasului Stuttgart ca centru al muzicii lui Bach.

Pentru mai multe informatii despre Bachakademie si programul de concerte vizitati www.bachakademie.de

Bachakademie
Bachakademie
Bachakademie
Global Nature Fund

Cooperarea cu Global Nature Fund

Impreuna cu Global Nature Fund, Kärcher a fondat initiativa 'Apa curata pentru lume'. Sustinem organizatia in construirea sistemelor de filtrare ecologice pentru tratarea apei in tarile emergente si in curs de dezvoltare. "Global Nature Fund este un partener care se potriveste foarte bine cu compania noastra de familie si cu nucleul nostru: sistemele de curatare cu apa," explica Frank Schad, Purtatorul de Cuvant, Management Cultural asi de Mediu al Grupului Kärcher.

Global Nature Fund si proiectul "Living Lakes (Lacuri Vii)"

Global Nature Fund (GNF) este o fundatie internationala pentru natura si mediu care, printre altele, lucreaza intensiv pentru conservarea ecosistemelor de apa. De exemplu, proiectul "Living Lakes (Lacuri Vii)" la care participa peste 100 de organizatii membre, aduce o contributie importanta la conservarea resurselor naturale de apa. Conserva si imbunatateste diversitatea biologica si ecologica a raurilor si lacurilor, in special in tarile in curs de dezvoltare. Acest lucru are un efect pozitiv asupra conditiilor de igiena a populatiei locale si reduce incidenta bolilor.

Ca parte a initiativei "Apa Curata pentru Lume" Kärcher sustine activ proiectul "Living Lakes (Lacuri Vii)". Asa-numitul "principiu al filtrului verde" face acest lucru posibil.

Cumpara istet – sustine sustenabilitatea

prin achizitionarea unei masini eco!ogic de la Kärcher, sustii automat Global Nature Fund in tratarea deseurilor din ape in cadrul proiectului "Living Lakes (Lacuri Vii)". Concret: fiecare masina Kärcher din gama eco!ogic vanduta inseamna 1.000 de litri de apa purificata. Astfel, ajutorul tau merge acolo unde este mai multa nevoie: in regiunile lumii care au cea mai mare nevoie de dezvoltare. Multumim pentru sustinere!

Cum functioneaza "Principiul filtrului ecologic"

Filtrele ecologice previn contaminarea apelor subterane de catre apa nefiltrata. Mai intai se sapa un canal prin care trece apa uzata. In canal exista plante plutitoare care dezvolta bile de radacini de mari dimensiuni cu proprietati filtrante. Astfel, nutrientii, substantele daunatoare si patogenii din apa pot fi redusi intr-un mod perfect natural.

Un sistem de filtrare ecologic pentru San Miguel de Sema din Columbia

Primul sistem ecologic de acest gen de tratare a apei a fost folosit in Columbia in 2013 ca pilot proiect pentru cooperare pe termen lung. Este localizat in Boyacá Department si curata apa uzata a orasului San Miguel de Sema, care are o populatie de 4.000 de locuitori. Munca de constructie a fost desfasurata impreuna cu partenerul nostru local Fundación Humedales, si companiile locale. Sistemul de filtrare ecologic nu necesita alimentare cu energie si nici aditivi chimici si de asemenea nu necesita nici intretinere. Functioneaza cu stuf si papura, care filtreaza apa uzata intr-un mod natural. In 2014 vor fi implementate inca trei proiecte – unul in Africa de Sud si doua in Columbia.

Dedicarea angajatilor – Voluntariat Corporativ.

Dorinta de a ne dedica societatii este ancorata adanc in cultura companiei noastre. Din acest motiv Kärcher promoveaza angajamentul civic al angajatilor sai. Gratie voluntariatului angajatilor Kärcher am reusit deja sa implementam cu succes doua proiecte de "Voluntariat Corporativ" pe o perioada de cateva ani.


NABU

Kärcher si NABU: Angajament comun pentru biodiversitate

Protectia mediului este foarte importanta la Kärcher. Pentru a sprijini angajamentului Ministerului Mediului din Baden-Württemberg pentru "Plan de actiune pentru biodiversitate", Kärcher a preluat sponsorizarea broastei cu burta galbena si sustine grupul regional, NABU Winnenden, in protejarea acestor specii pe cale de disparitie.

Impreuna, am creat un nou mediu de viata pentru micul amfibian in 2009, in partea superioara a vaii Zipfelbach langa sediul nostru din Winnenden. CU ajutorul voluntarilor si a masinilor mari, am sapat noi lacuri si apa a fost facuta sa sustina viata din nou. De atunci, cativa angajati Kärcher s-au adunat pe baza de voluntariat in fiecare an in Octombrie pentru a le intretine habitatul, care a devenit un loc de reproducere pentru micul amfibian ce masoara 5 cm in lungime si cantareste 10 g. Pentru ca icrele sa se dezvolte, micile ochiuri de apa trebuie sa fie insorite si fara vegetatie luxurianta pe cat se poate.

Astazi resturile de plante sunt greblate, ridicate pe prelate si scoase din mlastina cu ajutorul cailor. Kärcher finanteaza echipamentul si folosirea cailor in fiecare an ca parte a cooperarii si asigura catering pentru voluntari.

Wilhelma

Angajamentul in proiectul Wilhelma pentru protejarea gorilei de munte

Din2011, Kärcher a luat parte la campania cu colectarea telefoanelor mobile a Gradinii Zoologice si Botanice Wilhelma din Stuttgart. Prin donarea vechilor telefoane mobile, angajatii Kärcher pot contribui la protejarea gorilei de munte, specie pe cale de disparitie, din care au mai ramas doar 800 de gorile. Toate sunt amenintate de industria miniera. Habitatul lor este afectat mai ales de mineritul coltanului. Coltanul este folosit pentru crearea telefoanelor mobile si din acest motiv este foarte cautat.

Colectarea telefoanelor mobile ajuta gorilele in doua moduri: Pe de o parte, prin reciclarea si reutilizarea vechilor telefoane mobile cererea de coltan se reduce – si pot fi salvate si alte metale pretioase. Pe de alta parte, valoarea de reciclare a telefoanelor mobile este donata proiectelor de conservare din Parcul National Virunga si catre Mountain Gorilla & Rainforest Direct Aid. Peste 625 de telefoane mobile au fost donate de angajatii nostri din 2011.

Wilhelma
Wilhelma
Wilhelma

Cursantii Kärcher isi arata angajamentul in strainatate

Primul proiect de voluntariat corporativ a fost indreptat catre Africa de Suc. In Mai 2014, pentru prima oara, Kärcher a oferit oportunitatea de a face voluntariat in strainatate unui numar de 10 cursanti cu varste cuprinse intre 17 si 21 de ani. In timpul sederii in Africa care a durat zece zile, au lucrat pentru Trustul de Conservare Wildlands: Aceasta organizatie preia numeroase proiecte pentru ajutorarea populatiei rurale din Africa de Sud, provincia KwaZulu-Natal si pentru mentinerea biodiversitatii.

Un orizont mai larg

In primul proiect de voluntariat international, Kärcher isi extinde angajamentul social. In anii anteriori, cursantii au luat parte la cateva proiecte locale precum curatarea raului din Winnenden si Obersontheim. Aceasta excursie in Africa de Sud nu numai ca le-a dat oportunitatea sa isi demonstreze angajamentul pentru protectia mediului, dar le-a oferit si sansa de a invata despre oameni si cultura lor. Cursantii au fost insotiti de supraveghetorii lor Hermann Trefz, si Carolin Häfner care fac parte din managementul de sustenabilitate Kärcher.

Pe cai neumblate

Camping in padure, fara electricitate, cu dusuri rece si foarte foarte departe de Facebook: cele doua tinere si opt tineri din Winnenden si Obersontheim au fost nevoiti sa se descurce fara comfortul de acasa, dar au fost recompensati cu experiente extraordinare. Impreuna cu 10 tineri Africani din tribul Gumbi au invatat despre munca de teren a padurarilor in Rezervatia Somkhanda care se intinde pe 12.000 ha. Au ajutat la verificarea pozitiei camerelor pentru un proiect de conservarea a leoparzilor chiar in mijlocul unei rezervatii si au analizat poze. Programul a inclus si monitorizarea, urmarirea si inregistrarea sistematica a datelor cu privire la rinocerii pe cale de disparitie, plantarea copacilor, reintegrarea sacalilor in salbaticie si crearea de jucarii din resturi de plastic. Cursantii si-au petrecut timp si in sate, scoli si crese, urmarind viata de zi cu zi a populatiei indigene, si au fost uimiti de ospitalitatea cu care au fost primiti.

Calatoria nu numai ca a fost o experienta inedita pentru cursanti, dar i-a ajutat sa isi largeasca implicarea in protectia mediului si intelegerea diferentelor culturale si sociale.

"Pentru mine, proiectul a fost o experienta incredibila. Am avut ocazia sa invatam despre Africa de Sud intr-un mod cu adevarat special." Marc Siegle

"A fost o experienta de neuitat si am invatat multe lectii pe care nu le voi uita niciodata." Nico Bauer