Responsabilitatea pentru Produs

Luarea in calcul a aspectelor de mediu a fost o parte esentiala a dezvoltarii produsului la Kärcher. Protectia mediului legata de produs este o parte esentiala a managementului nostru sistematic al mediului. Nu doar productia si modul de utilizare al produselor noastre ar trebui sa fie ecologic ci si utilajele in sine Din acest motiv Kärcher pune un mare accent pe proiectarea ecologica a produselor, sistemelor si serviciilor sale, si avem asteptari foarte mari de la masinile noastre. Dar si clientii si autoritatile au cerinte din ce in ce mai mari de la noi si de la produsele noastre.

Produktverantwortung

Scopul nostru: imbunatatirea constanta a compatibilitatii cu mediul.

Fiecare generatie de aparate de curatat Kärcher ar trebui sa fie mai eficienta si mai ecologica. Acest scop se bazeaza pe doua argumente esentiale: pe de o parte, avem cea mai buna sansa sa reducem impactul activitatilor noastre asupra mediului prin crearea de produse ecologice. Pe de alta parte, o masina ecologica este deseori si economica.


Protectia mediului in procesul dezvoltarii produsului

In cautarea noastra de sustenabilitate, ruta este chiar destinatia. Kärcher s-a indreptat pe aceasta cale catre viitor de zeci de ani cu o consecventa exemplara. In dezvoltarea noilor produse Kärcher se ghideaza dupa expresia "ciclu de viata ca mod de gandire". Acest lucru inseamna ca intregul ciclu de viata al produsului este luat in considerare chiar din etapa de planificare. Toate fazele vietii produsului sunt analizate in ceea ce priveste aspectele de mediu din procesul de dezvoltare, si optimizate pentru a reduce impactul asupra mediului pe cat posibil.

Producerea materiei prime

Produsele noastre sunt facute din materii prime de inalta calitate. Folosirea unor materiale de calitate extinde durata de viata a aparatelor de curatat Kärcher si astfel protejeaza mediul.

Producerea partilor

Cand vine vorba de probleme de mediu, lucram indeaproape cu furnizorii nostri. Lipsa substantelor daunatoare si managementul eficient al mediului reprezinta prioritati pentru noi.

Productie

Procesele noastre de productie au deja un impact redus asupra mediului. Ne-am dedicat constant imbunatatirii si proceselor inovative care sa reduca la maximum impactul asupra mediului. Exemple de asemenea procese: recuperarea caldurii, recuperarea apei, energia solara, etc.

Distributie

Atunci cand este posibil, folosim metode ecologice de transport precum trenul. Din motive logistice insa, majoritatea transporturilor sunt realizate cu ajutorul vehiculelor.

Utilizare

Proprietatile produselor Kärcher sunt imbunatatite constant. Folosim solutii inovative pentru a reduce consumul de apa si energie si pentru a reduce emisiile de praf si zgomotul.

Reparatii

Usurinta repararii este un al criteriu luat in considerare inca din faza de proiectare. Centrul nostru service din Gissigheim ofera servicii de reparatii de calitate in intreaga lume.

Reciclare si eliminare

Inca din 2005, Kärcher a preluat gratis vechile dispozitive in conformitate cu legislatia Europeana. Usurinta in dezasamblare si alegerea unor materiale adecvate permite reciclarea vechilor dispozitive. Aparatele de curatare Kärcher sun in general 90% reciclabile.

Conformitatea produsului

Cerintele legale si ale consumatorilor cu privire la produsele Kärcher cresc semnificativ la nivel global. Din acest motiv, noi observam sistematic toate cerintele legale si pe cele din partea consumatorilor atunci cand dezvoltam un nou produs.

  • Cerinte de mediu in fisa de specificatii: pentru noi, cerintele legate de mediu sunt parte integrala a fisei de specificatii Testam printr-o lista de verificare de mediu cum pot fi facute masinile noastre mai ecologice.
  • Cerintele de mediu in lantul de aprovizionare: cerintele legale cu privire la produsele Kärcher cresc semnificativ la nivel global. Pentru a transmite sistematic aceste cerinte furnizorilor nostri, am creat propriile noastre standarde Kärcher pentru proiectarea produselor ecologice.

Exemple de buna practica in protectia mediului pentru produsele Kärcher

Pentru Kärcher, incorporarea protectiei mediului in produse este foarte importanta: pe de o parte pentru ca partenerii nostri au asteptari mari de la masinile noastre si noi vrem sa le indeplinim aceste asteptari, si pe de alta parte pentru ca tintim excelenta in domeniul ecologic. Acest lucru implica sa ne asiguram ca produsele noastre sunt eficiente din punct de vedere al consumului de energie si resurse si ca impactul asupra mediului este unul minim. Aceste doua motive ne imping sa dezvoltam si sa ne imbunatatim produsele in ceea ce priveste protectia mediului.

Informarea despre mediu.

ARIE DE ACOPERIRE

Urmarim cu mare atentie dezvoltarea cererii de informatie in conformitate cu §33. Imediat dupa publicarea primei liste cu candidati, pe 28 Octombrie 2008, ne-am contactat furnizorii pentru a obtine informatiile necesare. Raspundem prompt la actualizari ale listei de candidati.

Unele dintre substantele de mare risc (SVHC) mentionate in lista de candidati sunt folosite in scopuri diverse, in special DEHP ca plastifianti pentru parti din material plastic. Acesti plastifianti pot face parte din produsele pe care le livram, ca de exemplu cabluri electrice, furtunuri, roti, manere si ale parti similare. Aceste substante nu prezinta un risc pentru sanatate si mediu daca sunt utilizate corect. Aceste substante sunt utilizate in conformitate cu reglementarile legale. Oricum, pentru a evita orice posibila interdictie, suntem in curs de inlocuire a acestor substante in limita fezabilitatii.

Putem deja confirma ca detergentii Kärcher nu contin niciuna dintre substantele mentionate in lista curenta de candidati.

Pentru mai multe informatii, contactati -ne.

REACH

The EU energy label for vacuum cleaners.

Ceea ce Kärcher a demonstrat de mult timp prin aspiratoarele sale a devenit acum o lege Europeana: curatatul eficient cu mai putina putere. Eticheta de energie UE, implementata de la 1 Septembrie 2014, limiteaza puterea nominala a aspiratoarelor conectate la reteaua de energie electrica la un maximum de 1.600 W. Toate dispozitivele vandute in UE trebuie sa aiba eticheta de energie.

> Poti afla mai multe informatii aici.