Reciclează hârtia, nu ideile

Kärcher este reprezentat peste tot în lume, deci gândirea globală este o necesitate. Poziția de manager de sustenabilitate a fost stabilită în toate companiile Kärcher pentru a asigura încrederea generală în angajamentul față de sustenabilitate. Trei manageri vorbesc despre importanța muncii lor și despre problemele regionale unice pe care le rezolvă.

 

Устойчивое развитие во всем мире
„China acordă o atenție specială problemelor dezvoltării durabile.“
Aaron Fang, șeful calității și durabilității Kärcher China, este responsabil de managementul calității de peste 11 ani.

_

Domnule Fang, cu ce provocări specifice de dezvoltare durabilă vă confruntați în țara dumneavoastră?

Economia Chinei a crescut într-un ritm exponențial în ultimii ani, lovind grav atât mediul, cât și resursele limitate. Cu toate acestea, China în ansamblu este acum din ce în ce mai conștientă de importanța dezvoltării durabile și a protecției mediului - atât din partea companiilor, cât și din partea publicului, numărul inițiativelor „ecologice” a crescut semnificativ. În opinia mea, Kärcher China face și ea o treabă bună cu aceste probleme.

Puteți da exemple despre măsurile pe care le luați pentru a consolida dezvoltarea durabilă la Kärcher China?

În China, furnizorii de servicii și contractanții nu sunt adesea legați direct de durabilitate sau protecția mediului. Prin urmare, acordăm o atenție specială formării furnizorilor noi și existenți în acest domeniu. Acolo unde circumstanțele o permit, cum ar fi locația birourilor noastre, organizăm seminarii la fața locului. Sau pentru colegii interesați din alte departamente, oferim, de asemenea, să urmăm instruire internă la fabrica noastră. De asemenea, înainte de semnare, verificăm întotdeauna contractele în secțiunea Managementul materialelor pentru a se conforma cu Ghidul global de achiziții al Kärcher. Și în cursul lucrărilor ulterioare cu furnizorii, verificăm în mod regulat acest lucru.

Ce are în prezent o importanță deosebită pentru Kärcher China?

Un avertisment este deosebit de important pentru noi: acordăm atenție problemelor dezvoltării durabile și protecției mediului nu numai în producție, ci și în etapele de aprovizionare. În ceea ce privește standardele relevante, urmăm principiile de bază ale Grupului Kärcher și, prin urmare, suntem deseori înaintea altor companii din China. Deci, am făcut deja progrese semnificative în problema digitalizării birourilor noastre și am redus semnificativ consumul de hârtie. În plus, organizăm în mod regulat instruire pentru angajații noștri cu privire la modul de economisire a resurselor. Personal, sunt foarte mândru de angajații mei care promovează cu entuziasm aceste eforturi.

Менеджер_по_устойчивому_развитию_Kärcher_KTC_Аарон_Фанг

_

„Cei care tind spre o dezvoltare durabilă, mai des încearcă ceva nou.“
Teresa Peintinger, manager de proiect pentru managementul relațiilor cu clienții și sustenabilitate la Kärcher Austria, lucrează din 2015.
Менеджер_по_устойчивому_развитию_Kärcher_Austria_Тереза_Пейнтингер

Doamnă Peintinger, cât de importantă este dezvoltarea durabilă în Austria?

Comparativ cu alte țări, Austria se clasează cu siguranță bine. S-au întâmplat multe în ultimii ani în domeniile segregării deșeurilor și reciclării și eficienței energetice. Datorită poziției sale geografice, Austria are un mare avantaj în ceea ce privește energia hidroenergetică în ceea ce privește utilizarea surselor regenerabile de energie. Cetățenii noștri sunt conștienți de mediu și pot vedea acest lucru de la colegii mei: durabilitatea este foarte importantă pentru angajați. Vrem ca Kärcher să fie și mai ecologic și vrem să fim implicați activ în acest sens. Acest lucru este extrem de important, deoarece mai sunt multe de făcut, de exemplu, pentru a reduce emisiile de CO2.

Ca manager de sustenabilitate, cum vă organizați munca cu angajații?

Mă consider atât responsabilul pentru toate domeniile de activitate, cât și persoana de contact pentru toate problemele legate de dezvoltarea durabilă. Prin urmare, mi-am început activitatea discutând cu manageri și angajați, invitându-i să-și exprime idei și sugestii. Oamenii au răspuns cu ușurință și, ca rezultat, am format focus-grupuri tematice de la colegi interesați și în prezent lucrăm la un plan de acțiune. Public un buletin informativ periodic pentru a-mi ține colegii la curent cu cele mai recente evoluții în materie de sustenabilitate atât la nivel intern, cât și extern.

În opinia dumneavoastră, ce subiecte sunt deosebit de relevante?

Unul dintre cele mai importante subiecte este eliminarea și reciclarea bateriilor litiu-ion. Pe măsură ce apar din ce în ce mai multe instrumente fără fir în gama noastră, acesta este un subiect foarte fierbinte. În strânsă cooperare cu specialistul nostru în deșeuri periculoase și produse, am selectat compania potrivită și le-am comandat să înființeze puncte de colectare în centrele noastre Kärcher pentru a asigura eliminarea profesională a acestor produse, de la pregătire până la reciclare. Luați în considerare faptul că bateriile sunt 75% reciclabile.

 

„Suntem în contact permanent cu alte mari companii braziliene în ceea ce privește durabilitatea și problemele de mediu.  “
Jessica Leal Faria, asistent de management integrat și manager de durabilitate la Kärcher Brazilia, s-a alăturat companiei Kärcher în 2013 ca analist de calitate și mediu.

 -

  

 

Dnă Leal, ce reprezintă managementul dezvoltării durabile pentru Brazilia și Kärcher în special?

În Brazilia, oamenii nu sunt încă atât de conștienți de problemele de mediu și sunt preocupați de dezvoltarea durabilă. Drept urmare, poate fi dificil de formulat și promovat idei care să atragă atenția nu numai a colegilor și a clienților, ci și a altor persoane. Acest lucru se manifestă chiar prin aspecte precum colectarea și reciclarea separată a deșeurilor, ceea ce în majoritatea cazurilor pur și simplu nu este relevant în Brazilia.

Acesta este motivul pentru asigurarea calității, sustenabilitatea și preocupările de mediu sunt integrate direct în formarea noilor angajați Kärcher. Vorbim despre inițiative precum reducerea utilizării hârtiei la locul de muncă, utilizarea sticlei în loc de plastic pentru apă și așa mai departe.

Deoarece suntem ghidați de principiile companiei-mamă germane, am implementat deja standarde mai ridicate decât cele din Brazilia. De exemplu, atât în ​​producție, cât și în birourile noastre, avem capacitatea de a sorta diferite tipuri de deșeuri, cum ar fi hârtia, sticla, materialele plastice, materia organică etc. Respingerea completă a hârtiei este în prezent o provocare pentru producție, deoarece este încă în proces de digitalizare. Dar și în această chestiune suntem pionieri în comparație cu restul țării.

După părerea dvs., s-a schimbat conștientizarea acestui subiect?

Conștientizarea durabilității a crescut în ultimii doi ani și nu doar în rândul publicului. Tot mai multe companii privesc dezvoltarea durabilă ca principalul pilon al implementării în strategiile lor. La Kärcher Brazilia, suntem în contact permanent cu alte companii importante din țara noastră cu privire la problemele de durabilitate și mediu și lucrăm la idei comune.

Ce intenționați să faceți pentru a asigura o dezvoltare durabilă?

Personal, consider important să aduc acest subiect în atenția membrilor familiei, a prietenilor și a colegilor. În Brazilia, este foarte dificil să convingi oamenii de necesitatea colectării și reciclării separate a deșeurilor. În Brazilia, de exemplu, mulți oameni cred că atunci când separăm gunoiul acasă sau la birou și nu doar aruncăm-o pe stradă, luăm munca colecționarilor de gunoi profesioniști. Acest lucru ne-a inspirat să organizăm Săptămâna Mediului pentru angajații Kärcher. Ideea principală a fost să organizăm o săptămână întreagă cu tot felul de seminarii, evenimente și instruiri pe tema dezvoltării durabile. Pe baza acestui fapt, vom putea dezvolta cursuri de formare pentru furnizorii și contractorii noștri de servicii.

Am fost inspirat de Business Sustainability Breakfast, unde am avut ocazia să mă întâlnesc cu colegi din diferite divizii și țări. Mi se pare foarte util și inspirator schimbul de poziții și puncte de vedere diferite între colegi.

 

 

Ați putea fi, de asemenea, interesat de:

CONTACTE

Reprezentanţa oficială al concernului german Alfred Kärcher SE & Co. KG în Republica Moldova

Oficiul Central

str. Bogdan Voievod, 7, MD-2068,
mun. Chișinău, Republica Moldova
Tel:. +373 (22) 806 300
e-mail: info@karcher.md

REȚELE SOCIALE
CO₂- NEUTRAL WEBSITE