Produse de curățare ecologice - de la concept la producția de serie

Produsele moderne de curățare trebuie să îndeplinească multe cerințe. Soluțiile tehnologice durabile devin din ce în ce mai importante, iar Kärcher efectuează în permanență cercetările necesare în noile laboratoare chimice și de testare din Winnenden. O privire de ansamblu asupra dezvoltării produselor de curățare ecologice.

 

Лаборатория Kärcher для испытания чистящих средств

Cerințe privind agentul de curățare

Produsele moderne de curățare trebuie să îndeplinească multe cerințe. Acestea trebuie să se ocupe în mod eficient de murdărie, să fie eficiente în utilizare și să nu reprezinte un pericol pentru utilizatori sau pentru mediu. Soluțiile tehnologice ecologice devin din ce în ce mai importante, a căror dezvoltare trebuie să ia în considerare nu numai manipularea atentă a resurselor și materialelor, ci și eficacitatea substanței active, eficiența consumului de apă și energie, precum și calitatea procesul în ansamblu. Kärcher efectuează continuu cercetările necesare în noile laboratoare chimice și de testare din Winnenden, făcând astfel un alt pas important către asigurarea calității și eficienței într-un mod durabil.

 


Cum sunt create produse de curățare ecologice și eficiente la Kärcher?

În esență, un agent de curățare este cel mai obișnuit produs. Dar fiecare produs întruchipează ideile cu care este creat. Tendințele, standardele, tehnologiile și noile modele de afaceri necesită produse noi, eficiente din punct de vedere al resurselor și influențează activ procesul de dezvoltare.

Kärcher aplică tehnici inovatoare în toate etapele - de la concept și specificații tehnice la crearea prototipului, testarea pe teren și producția în serie. Urmând principiile durabilității și respectării mediului, Kärcher dezvoltă independent propriile produse de curățare de 40 de ani, care sunt extrem de eficiente și în același timp sunt economice și sigure pentru sănătate și mediu.

 

Ca și în cazul oricărei dezvoltări de produse, procesul de dezvoltare pentru produse de curățare ecologice începe, de asemenea, cu formularea cerințelor. Accentul este pus pe ceea ce ar trebui să facă noul agent de curățare Kärcher - de exemplu, să conțină substanțe care se descompun în mediu. Aceste cerințe sunt apoi transmise de către conducerea companiei către chimiști într-o fișă cu specificații.

Этап формирования технических требований

În timpul fazei de dezvoltare a conceptului, chimiștii de la centrul de competență pentru agenții de curățare Kärcher discută propuneri de concepte și creează prototipuri care să asigure proprietățile de mediu necesare pentru viitorul produs. Agentul de curățare final nu trebuie doar să fie ecologic, ci trebuie să îndeplinească și alte funcții, cum ar fi dizolvarea uleiului, reducerea spumei sau legarea agenților de întărire pentru a preveni acumularea de calcar.

Этап разработки концепции

Chimiștii Kärcher îmbunătățesc în permanență conceptul de produs în ceea ce privește respectarea mediului și performanțele de curățare. Pentru aceasta, este necesar să se monitorizeze constant rețeta, secvența de adăugare a ingredientelor și stabilitatea biologică a produsului. Siguranța generală a mediului este întotdeauna în centrul atenției specialiștilor.

Atunci când alegeți materiile prime, există patru criterii de luat în considerare: eficiența produsului, degradabilitatea, extracția durabilă a materiilor prime și costul. În principiu, nu folosim materii prime periculoase pentru mediul acvatic sau care nu sunt biodegradabile, probabil cancerigene, mutagene sau alte proprietăți negative.

În prezent există mai multe ingrediente eficiente bazate pe materii prime naturale și regenerabile, cum ar fi surfactanții din zahăr și solvenții naturali, cum ar fi bioetanolul sau acizii naturali.

Оптимизация средства для очистки

Laboratorul Kärcher testează apoi cât de eficient este agentul de curățare ecologic. În acest scop, murdăria standard pentru uz casnic și industrial este îndepărtată de pe plăcile de testare standard la presiune și viteză constantă. La această etapă, pe de o parte, sunt evaluate ingredientele individuale și, pe de altă parte, produsul în ansamblu, care poate conține până la treizeci de componente.

Лаборатория Kärcher

Dacă eșantionul a trecut cu succes testele în ceea ce privește conservarea resurselor, procesul trece la etapa de detaliere. În această etapă, noul agent de curățare este detaliat în specificațiile tehnice pentru etapa finală de dezvoltare.

Этап детализации

În următoarea etapă de testare, calitatea agentului de curățare ecologic Kärcher este verificată în afara laboratorului, și anume, noul detergent este utilizat pentru curățarea cu un aspirator și un mop. Aceasta evaluează eficiența curățării, cantitatea de spumă, valoarea pH-ului și prezența urmelor după curățare.

Проверка на практике в Kärcher

Această etapă se numește pre-producție. Aici Kärcher produce un volum destul de mare de agent de curățare ecologic și îl oferă clienților pentru testare. Acesta este ultimul test care evaluează mirosurile și efectele asupra pielii pe lângă proprietățile de curățare ale unui produs pe baza rezultatelor utilizării zilnice.

Этап заключительных испытаний

În etapa lansării unui nou agent de curățare bazat pe componente ecologice, producția sa în serie începe în mod continuu.

Вывод на рынок и серийное производство

Kärcher acordă o mare atenție ambalajelor în faza de producție a seriei. Compoziția chimică și ambalajul trebuie să se potrivească - aceasta evită deformarea recipientului atunci când interacționează cu alcoolul. În plus, pachetul trebuie să treacă un test de cadere.

Multe produse de curățare sunt utilizate în aerosoli. Pulverizatoarele și recipientele lor trebuie să fie ergonomice și să ofere o protecție maximă împotriva inhalării aerosolilor. Kärcher testează întotdeauna aceste ambalaje pentru a respecta mediul și ia toate măsurile de optimizare necesare. Recipientele, capacele și etichetele ar trebui să fie realizate din materiale reciclabile și să conțină un procent cât mai mare de material reciclat. Utilizarea ambalajelor care nu sunt reciclabile, de exemplu din compozite polimerice, este interzisă.

O atenție deosebită este acordată non-deșeurilor și eficienței energetice a producției în sine. Procesul de producție este conceput pentru a minimiza volumul de apă uzată. Țevile care duc la rezervoarele de amestecare sunt spălate cu apă, care este o componentă a rețetei, astfel încât nu mai este necesară curățarea specială a țevilor și Kärcher nu direcționează apa care conține materii prime în sistemul de tratare a apei. Procesul de producție consumă un minim de energie. Consumul său este cheltuit în principal pentru pomparea materiilor prime, amestecarea în rezervoare de amestecare și umplerea în ambalaje. Compania se străduiește să elimine producția de produse care necesită încălzire în timpul producției sau în pregătirea pentru producția componentelor sale.

Citiți mai multe despre acest lucru în următorul interviu.

Серийное производство чистящего средства

L-am întrebat pe Frank Ritscher, șeful departamentului cercetării și dezvoltării chimice, despre caracterul ecologic al produselor de curățat.

Франк Ритшер

Produse ecologice pentru companiile de curățenie

Linia noastră de produse pentru companiile de curățenie acoperă toate concentratele și produsele de curățare gata de utilizare necesare pentru curățarea interioară - curățarea generală și de întreținere a instalațiilor sanitare, a produselor de curățare a suprafețelor, a produselor de curățat geamuri și podele. Toate produsele poartă eticheta ecologică UE și eticheta ecologică austriacă. În plus, unele produse sunt certificate Nordic-Swan.

CA 10 C     CA 20 C      CA 20 R     CA 30 C     CA 30 R     CA 40 R     CA 50 C

Уборка в ванной с помощью экологически безопасного чистящего средства Kärcher

Ați putea fi, de asemenea, interesat de:

CONTACTE

Reprezentanţa oficială al concernului german Alfred Kärcher SE & Co. KG în Republica Moldova

Oficiul Central

str. Bogdan Voievod, 7, MD-2068,
mun. Chișinău, Republica Moldova
Tel:. +373 (22) 806 300
e-mail: info@karcher.md

REȚELE SOCIALE
CO₂- NEUTRAL WEBSITE