Produsele noastre sunt cât mai ecologice posibil

Producție cu emisii reduse, alegerea conștientă a materialelor ecologice, economii semnificative de apă și energie - produsele noastre de curățare și curățare trebuie să fie fiabile în toate modurile. Kärcher este conștient de responsabilitatea sa pentru întregul ciclu - de la dezvoltarea echipamentelor și organizarea lanțului de producție și logistică până la eliminarea profesională - o responsabilitate care nu se limitează la perimetrul fabricii.

Устойчивое развитие продукции в Kärcher

Contribuția noastră la menținerea valorii clienților și prelungirea duratei de viață

Înainte de a face o achiziție, cumpărătorii moderni pun multe întrebări importante: unde, de cine și în ce condiții a fost produs produsul? Din ce materiale este fabricat? Poate fi reciclat la sfârșitul vieții sale utile? Cât de eficient este dispozitivul? Luăm acest interes în serios. Kärcher oferă produse de curățare pentru uz casnic, comercial și industrial, care necesită apă, energie și agenți de curățare pentru a funcționa. Cu toate acestea, tehnologia Kärcher poate aduce o contribuție semnificativă la păstrarea valorii și extinderea duratei de viață a clădirilor și a mașinilor - în mare parte datorită implementării pe scară largă a principiilor dezvoltării durabile.

Aflați mai multe despre aspectele de durabilitate ale șaibelor noastre de înaltă presiune, aspiratoarelor și alte tehnologii.

Устойчивое развитие в продукции – Блок «Вода»

Economisirea apei

Atitudinea responsabilă față de resursele de apă a devenit astăzi mai importantă ca niciodată. Cum poate contribui tehnologia noastră la acest lucru? Echipamentele de curățare oferă multe modalități de a reduce consumul de apă. De exemplu, sistemele de recirculare din spălătorii auto colectează până la 85% din apa uzată, o tratează și o utilizează în următorul ciclu de spălare. Curățatoarele de înaltă presiune economisesc aproximativ 80% din apă datorită performanței lor ridicate în comparație cu utilizarea apei menajere. Pompele de grădină fac posibilă utilizarea apei de ploaie pentru irigarea unei zone. Următoarele exemple sunt cu adevărat impresionante:

 

Sistemul de tratare a apelor uzate biologice WRB 4000 tratează apele uzate din spălătorii auto într-un mod natural și ecologic. Sistemul este capabil să proceseze până la 4000 de litri de apă pe oră și să revină până la 98% înapoi în circuitul de circulație sub formă de apă curată de serviciu cu o culoare și miros neutru sau să o descarce în canalizare, sub rezerva tuturor prevederilor aplicabile cerinte legale. În același timp, descompune în mod fiabil agenți de curățare și agenți de uscare fără utilizarea floculanților și a altor substanțe chimice.

Tratarea fiabilă și eficientă a apei are loc în patru etape. În prima etapă, substanțele plutitoare insolubile în apă și particulele solide mari sunt reținute și depozitate în capcana nămolului. În cea de-a doua etapă, apa pătrunde în rezervor, care conține microorganisme care se descompun aproape complet și asimilează substanțe organice dizolvate precum uleiuri, grăsimi sau agenți tensioactivi, eliminându-le astfel din apă. În cea de-a treia etapă, apa este alimentată cu tratamentul secundar suprateran, în care substanțele reziduale, în special excesul de sedimente minerale, sunt filtrate din acesta. În cele din urmă, apa purificată este colectată într-un rezervor, de unde este alimentată până la următoarele cicluri de spălare.

 

WRB 4000 Bio

Linii moderne de caroserie și clienți provocatori - cerințele pentru sistemele de spălare sunt din ce în ce mai mari. Dacă stațiile de benzină, benzinăriile sau reprezentanțele auto doresc să ofere clienților un serviciu premium cu un volum mare de servicii de spălare, ar trebui să se uite mai bine la instalațiile de mare capacitate. Cu sistemul CWB 3 Klean! Star iQС gantry, problema economisirii apei nici nu merită. Datorită funcției standard de economisire a apei, sunt necesari doar 20 de litri de apă proaspătă pentru a spăla o mașină. Acest lucru poate reduce semnificativ costurile și poate conserva resursele naturale.

Заголовок_ Продукт_Klean!Star

Curățatoarele de înaltă presiune Kärcher folosesc cu 80% mai puțină apă în procesul de curățare comparativ cu curățarea cu un furtun conectat la alimentarea cu apă și, astfel, economisesc până la 3100 litri pe oră. La urma urmei, principalul lor avantaj este productivitatea ridicată și eficiența curățării la un consum fundamental mai mic. Acest lucru înseamnă: curățarea este mai rapidă, în timp ce timpul și, odată cu acesta, volumul de apă și electricitate - este redus.

Este vorba despre utilizarea unui design inovator patentat și reglarea fină a performanțelor unităților individuale, datorită cărora obțineți rezultate excelente mai repede. Majoritatea modelelor noastre funcționează cu apă industrială. În acest caz, dispozitivele aspiră pur și simplu apa dintr-un rezervor existent, de exemplu dintr-un butoi de apă de ploaie. Astfel, utilizatorul nu trebuie să folosească apă potabilă pentru spălare, protejarea mediului și nu depinde de disponibilitatea apei curgătoare.

Устойчивое развитие в продукции – Вода – Аппарат высокого давления

Pompele cu container de compensare a presiunii facilitează alimentarea ușoară a casei și a grădinii cu apă de ploaie sau de fântână. Un exemplu în acest sens este BP Garden. Mașinile automate de alimentare cu apă BP Home & Garden vor livra apă de serviciu în fiecare colț al casei. Mașinile de alimentare cu apă menajeră BP Home & Garden vor livra apă de serviciu în toată casa. Pompa BP Barrel, BP Cistern Well Pump și BP Deep Well Pump sunt scufundate direct în apă.

Заголовок_Гарантия

Curățătorul pentru podea umed fără fir FC 7 îndepărtează murdăria uscată și umedă a gospodăriei într-o singură trecere. Acest lucru elimină necesitatea aspirării podelei înainte de curățarea umedă. În plus, atunci când curățați o podea de 60 m², unitatea economisește până la 90% apă comparativ cu un mop tradițional și o găleată.

FC 7 Cordless se bazează pe patru role anti-rotative umezite constant cu apă și un agent de curățare. Rolele ridică în mod fiabil murdăria menajeră și șterg podeaua atunci când se deplasează atât înainte, cât și înapoi.

 

Устойчивое развитие в продукции – Вода – fc7
Устойчивое развитие в продукции – Блок «Электроэнергия»

Utilizarea eficientă a energiei electrice

Îmbunătățim în mod constant eficiența energetică a produselor noastre, indiferent dacă este vorba despre obținerea energiei electrice de la rețea, baterie sau motorul cu ardere internă. O etapă importantă în dezvoltarea tehnologiei de recoltare Kärcher a fost introducerea modului Eco! Efficiency, care poate fi activat chiar și în timpul funcționării. Datorită acestuia, funcțiile dispozitivelor sunt controlate automat, ținând cont de eficiența energetică maximă. Acest lucru economisește energie, apă și agenți de curățare. Cum arată în practică este demonstrat de următoarele exemple:

O serie de uscătoare Kärcher sunt deja echipate cu modul eco! Efficiency. Acțiunea sa este de a reduce viteza de rotație a periilor și forța de aspirație la un nivel suficient pentru a îndepărta murdăria ușoară. Ca rezultat, se obține performanțe excelente de curățare la un cost semnificativ mai mic. Astăzi, modul eco! Efficiency economisește până la 30% energie și până la 10% apă și agenți de curățare.

 

Поломойно-всасывающая машина

Utilizarea apei calde de înaltă presiune vă permite să obțineți rezultate excelente de curățare cu o reducere semnificativă a consumului de apă. În plus, produsele de curățat cu apă caldă de înaltă presiune sunt echipate cu un mod eco! Eficiență. Când este activată, temperatura apei este setată automat la 60 ° C, ceea ce este suficient pentru majoritatea sarcinilor de curățare. Arzătoarele de apă caldă de înaltă presiune sunt extrem de eficiente și ecologice, după cum este certificat de EUnited Cleaning Association. Kärcher este primul producător de echipamente de recoltat din lume care a primit această certificare.

Diverse componente sunt supuse certificării. Pe de o parte, arzătoarele utilizate trebuie să aibă o eficiență deosebit de ridicată. Pe de altă parte, emisiile de funingine și monoxid de carbon nu trebuie să depășească valorile maxime admise. Această combinație duce la crearea de echipamente speciale ecologice care nu numai că emit un minim de substanțe nocive, dar asigură și un consum redus, care la rândul său ajută la reducerea costurilor. Asociația industrială EUnited Cleaning reunește principalii furnizori de mașini de curățat podea și mașini de spălat sub presiune pentru uz profesional.

Трейлер_HDS_1260

Aspiratoarele uscate cu modul Eco! Efficiency reduc consumul de energie cu 40% și ating 98% puterea de aspirație, ceea ce este suficient pentru curățarea zilnică de întreținere. În același timp, nivelul de zgomot generat de dispozitivele cu modul eco! Eficiență este de aproape două ori mai mic - atât în ​​ceea ce privește senzațiile, cât și măsurătorile. La mașinile fără fir, acest mod vă permite să prelungiți timpul de funcționare fără a sacrifica performanțele de curățare.

Режим eco!efficiency

Comparativ cu automatele tradiționale, dozatoarele de apă Kärcher reduc semnificativ consumul de energie la filtrarea, răcirea și carbonatarea apei. Modul de așteptare din seria Advanced vă permite să reglați în mod individual timpul de funcționare al fiecărui distribuitor de apă, astfel încât în ​​zilele când nu este utilizat, cum ar fi în weekend, consumă o cantitate minimă de energie (<0,5 W). Modul Eco poate fi activat și dacă se dorește. În acest mod, dozatoarele de apă încălzesc apa în loturi la simpla atingere a unui buton, mai degrabă decât să o mențină fierbinte tot timpul. Dacă aparatul nu este utilizat o perioadă lungă de timp, apa rece se răcește și ea mai puțin, ceea ce reduce consumul de energie. Ca urmare, consumul total de energie este redus.

Distribuitoarele de apă Kärcher sunt conectate direct la alimentarea cu apă, ceea ce poate reduce semnificativ emisiile de CO₂, deoarece este necesară livrarea apei cu camionul pe mai mulți kilometri. Atunci când sunt utilizate în condiții standard, modelele Kärcher WPD emit cu aproximativ 80% mai puțin CO2 comparativ cu răcitoarele și cu aproape 90% mai puțin decât livrarea apei îmbuteliate. Un alt avantaj față de utilizarea apei îmbuteliate este capacitatea de a elimina sticlele de plastic de unică folosință.

 

01_DFH_1904_WPD_Landingpage_Aktionsseite_Modul_D_3000x1500Px

Bateriile înlocuibile Battery Power Kärcher sunt ideale pentru utilizarea în multe instrumente de pe platforma de baterii de 18 V. Tehnologia în timp real cu afișaj LCD asigură faptul că timpul de funcționare rămas, timpul de încărcare rămas și nivelul de încărcare - în funcție de model - sunt întotdeauna la vedere.

Acasă, uneltele fără fir nu sunt folosite în fiecare zi. Instrumentele de grădinărit nu sunt practic folosite iarna. Modul de depozitare garantează o durată lungă de viață a celulelor bateriei, chiar dacă instrumentul nu este utilizat mult timp, ci pur și simplu se află în garaj. O taxă de 70% este ideală pentru depozitarea pe termen lung. Dacă bateria încărcată cu 70% nu este utilizată mai mult de 21 de zile, modul de stocare este activat automat și menține încărcarea la 70%.

Аккумуляторы Battery Power
Устойчивое развитие в продукции – Блок «Выбросы»

Emisii reduse

Atunci când utilizați instrumentul în interior și mai ales atunci când vă aflați în imediata apropiere a acestuia, este extrem de important să reduceți sau, dacă este posibil, să eliminați complet diferite emisii, inclusiv zgomotul. Acest lucru este valabil mai ales pentru aspiratoare, care trebuie să rețină efectiv praful colectat și să nu-l arunce înapoi. Pentru alte echipamente precum mașinile de tuns iarba și ferăstrăul cu lanț, absența completă a emisiilor directe poate garanta o tranziție de la modelele cu motor cu ardere la modelele electrice. Pentru produsele sale, Kärcher se bazează pe sisteme de filtrare eficiente sau proiecte complet fără emisii, cum ar fi scule pe platformele de baterii.

 

 

Cea mai bună modalitate de a preveni emisia de gaze de eșapament și substanțe dăunătoare este de a preveni apariția acestora, ceea ce înseamnă seria noastră Outdoor Power Equipment-Produkte. Datorită tensiunii ridicate de ieșire de 36V și a duratei lungi de viață a bateriei, nu este nevoie de compromisuri cu privire la suflante, tăietori de gard viu și altele asemenea. În plus, toate instrumentele sunt ergonomice, silențioase și complet fără emisii.

OPE_Campaign_Header_1260x456.jpg

Platforma Battery Power oferă flexibilitate ridicată și emisii zero pentru o varietate de locuri de muncă în casă și grădină. Echipamentele noastre de grădinărit și recoltare alimentate cu baterii intră instantaneu în acțiune și garantează libertatea maximă de mișcare fără a încurca cabluri și motoare cu ardere zgomotoase. Datorită tehnologiei în timp real dezvoltată de Kärcher, încărcarea bateriei este întotdeauna sub control - afișajul LCD încorporat arată câte minute va dura bateria. Când bateria este în încărcător, afișajul va indica timpul de încărcare rămas cu o precizie minută.

 

Система Battery Universe 18 V

Pe șantierele de construcții, în sălile de producție și în ateliere, se desfășoară în mod constant lucrări asociate cu formarea unei cantități mari de praf. Trebuie luate diferite măsuri pentru a asigura conformitatea cu cerințele SSM și pentru a reduce cât mai mult volumul de muncă. Scopul acestor măsuri este de a reduce semnificativ cantitatea de praf la locul de muncă. O problemă separată este praful care conține substanțe nocive precum cuarț, azbest, precum și polen, mucegai sau viruși.

Designul special al aspiratoarelor de siguranță le permite să colecteze și să îndepărteze în mod fiabil orice praf. Scopul filtrului este de a captura particulele fine de praf și de a le împiedica să se întoarcă în mediu. Dacă există mult praf, există pericolul ca filtrul să se înfunde rapid și puterea de aspirație să fie mult redusă. De aceea, aspiratoarele de siguranță sunt echipate cu sisteme speciale de curățare a filtrelor.

Curățarea filtrului se efectuează automat și permite aspiratorului să aspire cantități mari de praf fin fără întreruperi în funcționare și reducând puterea de aspirație. Aspiratoarele de siguranță Kärcher folosesc și sistemul avansat Tact. Filtrul este curățat automat printr-o schimbare bruscă a direcției fluxului de aer.

NT 30/1 Tact Te Application

Zgomotul este, de asemenea, emisiile care trebuie reduse. Prin urmare, încercăm să ne optimizăm instrumentele atât din punct de vedere al sonorității, cât și al naturii zgomotului. Mașina de spălat cu presiune K2 Silent este cu 10 dB (A) mai silențioasă decât predecesorul său. Pentru o persoană, o astfel de scădere înseamnă o scădere a volumului la jumătate. În plus, spectrul de frecvență a fost modificat astfel încât zgomotul rezidual să fie perceput a fi semnificativ mai plăcut. Am realizat acest lucru folosind materiale plastice inovatoare, cum ar fi materiale speciale de amortizare a poliuretanului, care izolează eficient pompa de carcasă. De asemenea, folosim învelișuri de spumă absorbante fonice pe bază de rășină melaminică

 

Устойчивое развитие – Шумы – K2 Silent
Устойчивое развитие в продукции – Блок «Вторичная переработка»

Utilizarea responsabilă a plasticului

Din 2012, am reușit să cvadruplăm cota de plastic reciclat din produsele noastre. Achiziționăm materiale de la furnizori responsabili și de încredere pentru a închide ciclul și a reutiliza plasticul reciclat în fabricarea produselor. Ne-am propus obiectivul de a crește cota de plastic reciclat în mașinile de spălat cu presiune pentru casă și grădină la 50% până în 2025. Iată cum arată astăzi utilizarea responsabilă a materialelor:

Kärcher a fost una dintre primele companii care a folosit așa-numita tehnologie Domyl Technyl® 4earth® în producția de serie pentru piața de consum. Materialele reciclabile utilizate provin din airbaguri reciclate, precum și din materialele rămase de la fabricarea lor. Astfel asigurăm calitatea consistentă a materialelor și fiabilitatea aprovizionării. De asemenea, reduce semnificativ emisiile de CO₂, consumul de apă și diferite tipuri de energie neregenerabilă.

Fibra de sticlă este utilizată pentru a întări poliamida (în cantitate de 30%). Acest lucru este necesar deoarece lăncile de pulverizare ale curățătorilor de înaltă presiune Kärcher nu numai că trebuie să reziste la presiuni extrem de ridicate în timpul funcționării, ci și să reziste efectelor mediului și ale agenților de curățare. Un alt punct culminant: materialele reciclate au toate aceleași proprietăți ca și cele originale.

 

Струйные трубки из переработанных подушек безопасности

Încercăm să folosim materiale reciclate în produsele noastre pentru casă și grădină, de exemplu, la producerea carcasei inferioare pentru curățătoarele cu aburi din seria SC. Polipropilena (PP) utilizată în producție este foarte rezistentă la temperatură, făcându-l ideal pentru curățarea cu abur. Polipropilena reciclată nu are dezavantaje în comparație cu polipropilena nouă.

 

Пароочистители
Устойчивое развитие в продукции – Блок «Химические вещества»

Utilizarea conștientă a produselor de curățat

O curățare aprofundată nu necesită întotdeauna agenți de curățare. Deci, aparatele de curățat cu abur și aparatele de înaltă presiune cu încălzire a apei sunt capabile să facă față unei varietăți de contaminanți fără nicio substanță chimică. Cu toate acestea, în multe domenii, utilizarea eficientă și adaptată a agenților de curățare este o condiție prealabilă pentru rezultate optime. De peste 30 de ani, Kärcher dezvoltă produse ecologice care sunt biodegradabile și reduc astfel poluarea apelor uzate. În procesul de dezvoltare, trebuie luate în considerare o serie de aspecte pentru a produce produse de curățare ecologice pe tot parcursul ciclului de viață, de la selectarea materiilor prime până la ambalare. Din 2012, toate produsele de curățare Kärcher sunt certificate și primesc eticheta de curățare durabilă. Această marcă identifică produsele fabricate de companii care operează în conformitate cu principiile dezvoltării durabile. Multe dintre cele peste 600 de produse de curățare diferite Kärcher îndeplinesc certificările internaționale de mediu.

 

 

 

Cu marca eco!perform, Kärcher oferă produse de curățare ecologice pentru uz profesional. Sortimentul include o gamă completă de produse de curățare și spălare auto. Produsele noastre au primit diverse certificări internaționale de mediu, inclusiv eticheta ecologică UE și eticheta ecologică Nordic Swan.

Pentru a îndeplini cele mai exigente cerințe, eco! Perform este proiectat cu o gamă largă de principii de durabilitate. Pe de o parte, Kärcher a eliminat complet substanțele care reprezintă o amenințare pentru mediu și sănătatea umană. În producția de produse de curățare folosim numai agenți tensioactivi biodegradabili, cu excepția fosfaților, a microplasticelor și a hidrocarburilor halogenate dăunătoare. Pe de altă parte, toate aromele și culorile utilizate îndeplinesc și standardele internaționale de certificare a mediului. Greutatea, compoziția și reciclabilitatea ambalajelor noastre îndeplinesc toate criteriile de mediu.

Când vine vorba de dozarea produselor de curățare - produsele eco!perform sunt din nou în top - chiar și o cantitate foarte mică de concentrat este suficientă pentru a obține rezultate excelente de curățare. Activitatea ridicată a fondurilor vă permite să reduceți consumul la jumătate în comparație cu produse similare.

Kärcher_eco!perform_Заголовок

Distrugeți buruienile pe căi și zone fără substanțe chimice, folosind doar apă caldă obișnuită. Puteți scăpa de păpădie, ciulini etc. fără erbicide. Principiul controlului termic al buruienilor se bazează pe una dintre regulile de bază ale biochimiei - majoritatea proteinelor sunt denaturate deja la 42 ° C. Aceasta înseamnă că structura proteinelor se schimbă, în urma căreia sunt distruse și nu-și mai pot îndeplini funcțiile.

Căldura necesară denaturării poate fi generată și utilizată în mai multe moduri: direct sub formă de flacără, sau indirect prin radiații de căldură, sub formă de apă fierbinte sau abur. Apa fierbinte este singurul dintre produsele de mai sus care nu conține substanțe chimice și este garantat că atacă rădăcinile plantei și, astfel, inhibă dezvoltarea acesteia. Mașinile de spălat cu apă caldă de înaltă presiune sunt capabile să mențină o temperatură constantă a apei de până la 98 ° C, aproape pe punctul de a genera abur și, prin urmare, apa cu această temperatură este ideală pentru procesare. Chiar dacă rădăcinile nu sunt distruse complet prima dată, apa fierbinte va slăbi buruienile cu fiecare aplicare. Cu prelucrarea regulată, creșterea ulterioară încetinește și după un an nevoia de aceasta este redusă semnificativ. În general, se aplică următoarea regulă: sunt suficiente trei până la patru tratamente pe an.

 

 

 

Сорняки

Timp de mulți ani, lustruirea pardoselilor a fost efectuată prin metoda de cristalizare. Asta se întâmplă adesea astăzi. Utilizatorul aplică acid pe acoperire și îl freacă mecanic pentru a gravura suprafața. După aceea, podeaua este lustruită - o sarcină destul de laborioasă, nesigură datorită utilizării acidului și însoțită de o cantitate mare de praf. Spre deosebire de metoda descrisă, mașinile de măturat cu un singur disc și mașinile de aspirat lucrează cu roți de măcinat cu diamant, care pot fi utilizate pe aproape orice podea de piatră și fac ca suprafețele să strălucească ca o oglindă într-o singură trecere.

 

BDP

Mopul cu abur SC 3 Upright EasyFix este potrivit pentru toate pardoselile dure sigilate fără substanțe chimice și datorită regulatorului de abur presetat chiar și pentru pardoselile din lemn. O curățare temeinică elimină până la 99,999% din virusurile învelite *, cum ar fi coronavirusurile sau virusurile gripale și până la 99,99% din bacteriile obișnuite din gospodărie **. SC 3 Upright EasyFix Premium depășește în mod clar metodele tradiționale de curățare, cum ar fi un mop în îngrijire, datorită combinației duzei de podea EasyFix cu Velcro și a unei cârpe de microfibră de înaltă calitate. Acest lucru împiedică purtătorul să intre în contact cu murdăria la schimbarea țesăturilor.

* Testele au arătat că, la curățarea punctuală timp de 30 secunde la putere maxima cu aparatul de curăţat cu abur Kärcher 99,999% din virusurile anvelopate, cum ar fi coronavirusul sau gripa (cu excepția virusului hepatitei B) pot fi eliminate de pe suprafețele dure, netede din mediul casnic (germeni de testare: Vaccinia-Ankara-Virus, Modificat).

** La curățarea intensă cu aparatul de curăţat cu abur Kärcher, 99,99% din toate bacteriile comune de uz casnic vor fi ucise de pe suprafețe dure, netede din mediul casnic, cu condiția ca viteza de curățare să fie de 30 cm/s şi nivelul aburului dat la maxim (germeni de testare: Enterococcus hirae).

 

SC 3 EasyFix Upright

Ați putea fi, de asemenea, interesat de:

CONTACTE

Reprezentanţa oficială al concernului german Alfred Kärcher SE & Co. KG în Republica Moldova

Oficiul Central

str. Bogdan Voievod, 7, MD-2068,
mun. Chișinău, Republica Moldova
Tel:. +373 (22) 806 300
e-mail: info@karcher.md

REȚELE SOCIALE
CO₂- NEUTRAL WEBSITE