TRASEUL NOSTRU CĂTRE UN LANȚ DE APROVIZIONARE SUSTENABIL

Sustenabilitatea joacă un rol important în cadrul Kärcher – și nu numai în cadrul companiei noastre. Apreciem, de asemenea, activitățile ecologice, relațiile pe termen lung, standardele stricte privind bunăstarea și nivelurile înalte de transparență de-a lungul lanțului nostru de aprovizionare.

Пример для иллюстрации мероприятий, направленных на создание системы поставок на основе экологической безопасности и социального ориентирования

Strategia pe termen lung și măsurile țintite

În calitate de companie producătoare, Kärcher își asumă răspunderea pentru mediu, oameni și produse în aceeași măsură ca față de lanțul nostru de aprovizionare. Iar acesta nu este doar o coincidență fericită. Această răspundere este rezultatul unei strategii pe termen lung și a multor măsuri țintite. Lanțul de aprovizionare este o zonă principală de concentrare pentru ambițiile noastre privind sustenabilitatea, deoarece ne permite să avem un impact mai mare în afara propriilor ziduri. Ne folosim de diferite oportunități de-a lungul lanțului nostru de aprovizionare pentru a reduce emisiile și pentru a folosi în mod eficient materialele și resursele pe care le deținem. De asemenea, stabilim standarde de lucru cu oamenii și mediul datorită strategiei noastre sustenabile de management a furnizorilor pe care o monitorizăm în mod constant și consecvent prin Codul nostru de conduită pentru furnizori.


Mai jos, veți afla mai multe despre strategiile de sustenabilitate stabilite de-a lungul lanțului nostru de aprovizionare și în cadrul întregului ciclu de viață al produselor.

 

Пример производственного блока и различных маршрутов транспортировки

Reducerea emisiilor

Reducerea și compensarea emisiilor care dăunează climei noastre reprezintă elementul cheie pentru lupta împotriva schimbării climei. De aceea, Kärcher intenționează să devină o companie neutră la nivel climatic în viitorul apropiat. Fabricile noastre sunt deja cu un pas în față. Acestea au produs într-o manieră neutră la nivel de carbon de la începutul anului 2021. În prezent, ne orientăm și spre alte zone de afaceri pentru a ne îndeplini obiectivele privind sustenabilitatea. Avem un mare avantaj în cadrul lanțului nostru de aprovizionare, faptul că putem alege cu cine lucrăm. De exemplu, în sectorul de logistică. Produsele noastre vor trebui întotdeauna să fie transportate între locații – aceasta este natura afacerii. Însă modul în care acestea ajung din punctul A în punctul B este un aspect pe care îl putem influența.


Reducem kilometrii călătoriți și astfel, emisiile produse, bazându-ne pe furnizori regionali pentru fabricile noastre. De asemenea, identificăm oportunități de scădere a emisiilor atunci când planificăm rutele și când selectăm tipul de transport utilizat. De exemplu, multe livrări din prezent au eliminat depozitarea temporară de-a lungul rutei, permițând ca produsele să fie transportate direct din punctul A în punctul B. De asemenea, selectăm în mod specific tipul de transport cel mai potrivit pentru fiecare rută. Deoarece, de exemplu, producem și părțile grele și voluminoase, mai degrabă decât să le obținem din alte părți, producția noastră verticală contribuie și ea la scăderea emisiilor din transport și la un lanț de aprovizionare mai sustenabil în general.

Urmărim o abordare unită de-a lungul tuturor unităților noastre globale de producție – „Regională pentru aria locală”. Asta înseamnă că ne producem bunurile pe piețele sau regiunile în care acestea sunt vândute. Strategia „Regională pentru aria locală” afectează și structura noastră de furnizori. Aceasta ne ghidează pentru a obține materialele și componentele de care avem nevoie, atât cât este posibil, din aceeași regiune ca fabrica ce are nevoie de ele. Ne ajută să reducem kilometrii călătoriți și emisiile.


Unitățile noastre de producție din Germania, Italia, România, SUA, Mexic, Brazilia și China folosesc de ani de zile produse contra curentului majoritar din regiunea acestor țări. În 2021, fabricile noastre din Germania vor cumpăra aproximativ 70% din componentele necesare din Europa. Fabrica noastră din Mexic este un exemplu particular extraordinar de dezvoltare. Cu trei ani în urmă aveam doar 15% aprovizionare regională, iar acum avem 86%. Fabrica noastră din China obține 98% din materialele și componentele sale din regiune.

 

Производство на основе принципов экологической безопасности и социальной ориентированности: Kärcher делает ставку на региональные системы поставок

Din 2017, ne-am livrat din ce în ce mai mult produsele direct de la unitățile noastre de producție fără un ocol printr-un depozit central, către mai multe companii de vânzare Kärcher din Europa. Iar diferența pe care o face furnizarea directă în bătălia pentru logistică ecologică poate fi observată în cifre.


O analiză din cadrul centrului nostru de logistică din Germania a arătat că, datorită transportului direct de la unitățile de producție din Italia și România către 13 companii de vânzări europene, am putut economisi 70 de tone de CO₂ pe an. Acesta corespunde cu 30.900 kilometri de transport economisiți. Pas cu pas, mai multe companii Kärcher sunt încorporate în structurile directe de aprovizionare.


De asemenea, eliminăm distanțele de transport din Australia. În loc să trimitem produsele de la diferite centre de distribuție către un depozit central din Melbourne în partea de sud-vest, le trimitem tot mai mult direct către unitatea noastră de depozitare din Perth, în partea de vest. Acest lucru scade cei 3400 de kilometri de transport în interiorul țării, între unități, permițând Kärcher să economisească 299 de tone de CO₂ pe an în Australia.

Логистика в соответствии с принципами экологической безопасности и социальной ориентированности:Kärcher оптимизирует маршруты транспортировки

În 2020, am redus semnificativ emisiile noastre de CO₂ pentru rute specifice de transport din Europa folosind o metodă denumită transport combinat. În loc de a folosi camioane pe drumuri, cum se făcea în trecut, acum transportăm produsele prin transport feroviar sau maritim pentru o parte din rute. În 2019, am finalizat 245 de transporturi prin transportul combinat, economisind 173 de tone de CO₂. În 2020, numărul de transporturi combinate a crescut la 605, economisind 427 de tone de CO₂.


Ruta noastră de transport din România către Germania este un bun exemplu privind modul în care o singură rută poate face o mare diferență în reducerea amprentei de carbon. Partenerii noștri de logistică au finalizat livrări prin intermediul unei noi rute feroviare din Oradea către Stuttgart de la mijlocul anului 2020. Fiecare încărcătură întreagă transportată pe această rută scade 1000 de kilometri de transport rutier, care, atunci când se calculează volumele mutate în decursul unui an, rezultă într-un potențial de economisire a 710 tone de CO₂.

Kärcher сокращает выбросы CO₂ за счет комбинированных перевозок грузовым и железнодорожным транспортом

Kärcher obține în jur de 35% producție verticală. Ne axăm pe tehnologii cheie, precum nucleul aparatului nostru de curățare de înaltă presiune – pompa – sau rezervoarele pentru apă proaspătă și uzată din uscătoarele prin frecare, finisate prin procesul de rotație a plasticului. Componentele mai mari din plastic ca aceasta ar ocupa un volum mare de transport. Producându-le în cadrul unităților noastre și personalizându-le în funcție de nevoile noastre, reducem atât kilometrii de transport cât și emisiile. De asemenea, suntem foarte atenți să utilizăm sisteme și clădiri eficiente din punct de vedere al energiei în cadrul unităților noastre de producție.
 

Глубина собственного производства Kärcher составляет около 35 процентов

Emisiile sunt clasificate ca Sfera de aplicare 1, 2 sau 3 (conform metodei de raportare a Protocolului privind gazele cu efect de seră (GHG)). Această metodă ajută companiile să recunoască de unde apar emisiile lor și cum pot fi reduse. Sfera de aplicare 1 și Sfera de aplicare 2 acoperă utilizarea directă de energie din unitățile noastre, care sunt neutre la nivel de carbon din 2021. Ne reducem emisiile cât de mult putem în cadrul unităților de producție prin folosirea de măsuri extinse, clădiri eficiente și sisteme de conservare a resurselor. De exemplu, folosim energie verde în toate fabricile noastre, iar câteva sunt echipate cu iluminare LED și sisteme fotovoltaice. Compensăm pentru emisiile ce nu pot fi evitate prin intermediul partenerului nostru First Climate și, din 2021, susținem un proiect de conservare a pădurilor tropicale în Brazilia.


Emisiile din Sfera de aplicare 3 vor fi punctul pe care ne vom concentra din ce în ce mai mult pe viitor. Acestea includ toate celelalte emisii, de exemplu, cele din cadrul lanțului de aprovizionare. Dar cât de mari sunt emisiile noastre? Cu cât sunt mai departe de propriile procese comerciale, cu atât este mai greu să le analizăm și să avem influență asupra acestora. În primul rând realizăm o analiză atentă pentru a crea o bază de date solidă. Folosind această bază de date, dezvoltăm idei despre modul în care putem reduce sau compensa emisiile din cadrul lanțului de aprovizionare. Am realizat un proiect pilot pentru a stabili care sunt emisiile din Sfera de aplicare 3 ale producției noastre interne de agenți de curățare. Rezultatul arată că o mare parte din emisiile totale din această unitate de producție sunt generate din logistică și producție, furnizarea de materii prime pentru producție și livrarea detergentului final în sine. Vom lua măsuri concrete pentru a combate aceste aspecte în viitor.

Kärcher стремится к сокращению или компенсации вредных выбросов в системе поставок

Пример фабрики с замкнутым циклом и нулевым углеродным следом

Folosirea eficientă a materialelor și a resurselor

Fiecare decizie pe care o luăm în etapele de proiectare și producție a produselor noastre are efect și asupra lanțurilor noastre de aprovizionare. De aceea, procesele noastre atente încep prin Cercetare și Dezvoltare, având grijă să proiectăm produse ce permit folosirea responsabilă a resurselor. Atunci când ne alegem partenerii, căutăm în mod specific furnizori care livrează materiale nepoluante și sustenabile, care îndeplinesc standardele noastre de înaltă calitate. De asemenea, creștem procentul de materiale reciclate în produsele noastre și valorificăm materialele ce pot fi ușor reciclate la finalul ciclului lor de viață de utilizare. În afară de acestea, reducem deșeurile de ambalaje, atât din transportul din cadrul fabricilor, cât și din ambalajele pentru clientul final.

În scopul de a promova o economie cu buclă închisă sănătoasă, Kärcher nu folosește niciuna dintre substanțele periculoase interzise prin lege. Din 2003, folosim standardul Kärcher 050.032 pentru ingrediente, pentru a ne asigura că acestea sunt sigure. Acest document ne obligă furnizorii să nu utilizeze anumite materiale în componentele pe care ni le livrează. Ajustăm și actualizăm în mod continuu ce tipuri de materiale sunt incluse pe listă și toți furnizorii trebuie să semneze și să adere la acest standard.


Când selectăm ce materii prime sunt utilizate în produsele noastre, suntem mai stricți decât impune legea. Până în 2008, deja am interzis plastifianții dăunători interziși, care au fost interziși prin lege abia în 2019. De asemenea, specificăm limitele obligatorii pentru HAP (hidrocarburile aromatice policiclice) pentru produsele Kärcher, deși acestea sunt doar parțial acoperite de normele legale.


Pe lângă aceasta, întotdeauna căutăm cele mai responsabile soluții ecologice. Ne proiectăm componentele pentru a utiliza cât mai puțin material posibil, atât metal cât și plastic. De asemenea, producem aproape exclusiv detergenți și agenți de curățare sustenabili, produși din substanțe naturale.

При выборе сырья Kärcher учитывает аспекты экологической безопасности и социальной ориентированности

Lucrăm în mod constant la optimizarea ambalajelor noastre și la reducerea deșeurilor asociate, atât în etapele de aprovizionare de componente pentru producție, cât și în timpul livrării către clienții noștri.


Ca parte din obiectivul nostru de sustenabilitate pentru 2025, locația fabricii noastre din Wennenden, Germania testează moduri de a reduce semnificativ deșeurile de ambalaje din unitate și din lanțul de aprovizionare, cu scopul de a obține un proces de producție fără deșeuri din plastic. Vom folosi cunoștințele pe care le obținem din acest test pentru a le aplica pentru alte fabrici. De exemplu, anul acesta instalăm o moară pentru a ne crea propria pudră din plastic. Până în prezent, primeam pudra în saci de plastic imenși cunoscuți ca Big Bags, iar acum vom elimina acest deșeu. Granulele pe care le folosim pentru a crea pudra sosesc în rezervoare fără ambalare.


Cutiile noastre reutilizabile sunt încă un exemplu de reducere a deșeurilor din cadrul fabricii. Deja le folosim pentru transportul din interiorul fabricii, de exemplu pentru mutarea de componente de la turnare prin injecție către alte părți ale unității de producție. Prin acest procedeu am eliminat filmul de plastic care se folosea pentru ambalarea acestor piese. De asemenea, purtăm discuții cu furnizorii noștri pentru a afla cum ar putea aceștia să facă schimbări similare în lanțul de aprovizionare contrar curentului.


Facem progrese și cu privire la ambalarea produselor. Am reușit să eliminăm polistirenul din ambalajul pentru Aparatul nostru de curățare mobil pentru exterior OC 3 – alegând în schimb cartonul. Acesta ne ajută și să reducem mărimea totală a pachetului.


Strategia noastră de sustenabilitate include optimizarea tuturor ambalajelor pentru produse până în 2025. Ne îmbunătățim stabilitatea produselor și a suprafețelor acestora pentru a permite ambalarea completă fără plastic.

Kärcher на этапе производства оптимизирует упаковку с точки зрения экологической безопасности

Reciclarea reprezintă o parte importantă din lanțul nostru de aprovizionare în cadrul mai multor etape, de exemplu, atunci când ne alegem materialele. Lucrăm pentru a crește constant proporția de plastic reciclat pe care îl utilizăm. Provocarea cea mai mare este găsirea de furnizori care pot furniza materiale reciclate la calitatea înaltă consecventă pe care o impunem. În mod esențial, acest plastic reciclat poate veni din deșeuri de plastic domestice sau din deșeuri de producție industrială.


În prezent, folosim de patru ori mai mult material reciclat în produsele noastre decât o făceam acum zece ani. Am trecut la plastic reciclat pentru producția de lănci de pulverizare pentru aparatele noastre de curățare de înaltă presiune, folosind Nylon 66 (sau PA 66), care este confecționat din fibrele vechilor airbaguri și deșeuri de producție. Dorim să obținem un conținut de plastic reciclat de până la 50% la produsele selectate pentru Casă și Grădină.


Reciclarea are un rol important și la finalul ciclului de viață al unui produs. De aceea, în etapele de proiectare lucrăm pentru a ne asigura că folosim materiale ușor de reciclat. De exemplu, piesele înșurubate mai degrabă decât lipite pot fi separate mai ușor ulterior, îmbunătățind eficiența reciclării și rezultând în material reciclat de înaltă calitate.


Dacă dezasamblați manual produsele Kärcher, puteți recicla peste 90% din materiale. Lucrăm cu parteneri specializați pentru acest lucru.

Kärcher использует повторно переработанные полимерные материалы при производстве струйных трубок для моек высокого давления

Clienții noștri se așteaptă ca produsele Kärcher să aibă o perioadă lungă de valabilitate. Cât de mult durează un anumit aparat depinde foarte mult de aria sa de utilizare, de modul în care este păstrat și cât de des este folosit. Abordăm diferite puncte pentru a ne asigura că această perioadă de valabilitate este cât mai lungă posibil. La final, un produs cu o perioadă lungă de valabilitate se folosește mai mult de materiile sale prime decât unul care se defectează rapid.


Uscătorul nostru prin frecare este un bun exemplu cu privire la cantitatea de mobilizare pe care o avem. În primul rând, întregul aparat și toate componentele sale individuale sunt supuse unor teste serioase de stres, pentru a constata și elimina potențialele puncte slabe. De asemenea, efectuăm schimbarea graduală a bateriilor pentru uscătoarele noastre prin frecare cu baterii litiu-ion. Acestea durează de trei până la de patru ori mai mult decât bateriile pe care le foloseam anterior. Aparatele funcționează mai mult timp fără a avea nevoie de schimbarea bateriilor, ceea ce încântă și clienții, desigur.


Deoarece modul în care clienții noștri gestionează aparatele are un impact și asupra perioadei de valabilitate a produsului, facem cât mai ușoară posibil îngrijirea sau menținerea produsului. Furnizăm instrucțiuni de îngrijire și proiectăm aparatele să fie ecologice și să aibă nevoie de cât mai puțină mentenanță posibil. De exemplu, pe uscătoarele noastre prin frecare, toate elementele de control sunt galbene, iar componentele de mentenanță sunt gri. Acest lucru face mai ușor pentru utilizator să observe, dintr-o privire, care sunt piesele de mentenanță. În ultimul rând, construim aparatele astfel încât componentele ce se uzează să fie ușor de accesat și de schimbat. Acest lucru determină utilizatorii să ducă aparatul la reparat mai degrabă decât să cumpere unul nou.

При разработке изделий, таких как поломойно-всасывающие машины, Kärcher учитывает долговечность и заменяемость деталей

Иллюстрация по теме «Кодекс корпоративной этики и партнеры по договору»

Stabilirea și monitorizarea standardelor

Este un lanț de aprovizionare sustenabil sau nu? Aceasta ține de opinie. Stabilim o concentrare clară pe criterii specifice pe care noi și partenerii noștri le măsurăm periodic. În primul rând, alegerea furnizorilor este importantă. Folosim software modern pentru a ne ajuta să verificăm cu atenție și să verificăm furnizorii înainte de a semna contracte cu ei. Atunci când colaborăm cu un partener, devine clar foarte repede dacă vom avea probleme. Mai mult, noi și partenerii noștri ne supunem Codului de conduită ce stabilește elementele fundamentale privind tratamentul angajaților și al mediului. De asemenea, furnizăm informații despre metodele noastre de lucru și procesele de testare independentă și institutele de certificare ce ne pot clasifica sustenabilitatea. Folosim informațiile de la aceste instituții pentru a obține o imagine mai bună a partenerilor noștri.

Pentru a deveni un furnizor Kärcher, trebuie să îndepliniți criterii stricte. Verificăm faptul că fiecare nou furnizor aderă la regulamentele noastre și audităm periodic furnizorii existenți. Includem întrebări privind calitatea, precum și standardele de bunăstare și de mediu și siguranța și sănătatea.

De asemenea, folosim software care, cu ajutorul IA, caută toate sursele online disponibile pentru a indica discrepanțele sau anomaliile. De exemplu, acesta caută pe rețelele de socializare postări despre companiile noastre partenere și dă alarma, dacă, de exemplu, un angajat se plânge de mai multe ori despre angajatorul său. În cazul în care primim o astfel de notificare, contactăm proactiv furnizorul și investigăm.

Ca parte din strategia noastră de sustenabilitate pentru 2025, cu ajutorul software-ului IA, printre altele, am stabilit o schemă proactivă de management a riscurilor furnizorilor pentru sustenabilitate. Aceasta ne ajută să promovăm o conduită sustenabilă în alte companii ca parte din colaborarea noastră de zi cu zi.

При выборе поставщиков Kärcher учитывает аспекты экологической безопасности и социальной ориентированности

Codul nostru de conduită descrie în detaliu cerințele noastre atât privind propriul comportament, cât și cel al furnizorilor noștri. Nucleul documentului se axează pe tratamentul angajaților. De exemplu, Codul de conduită prescrie comportamentul etic și interzice discriminarea, angajarea copiilor ca forță de muncă și alte tipuri de muncă forțată.


Codul de conduită a fost dezvoltat din Liniile noastre directoare privind integritatea, care se bazează pe imaginea unui consultant de vânzări respectabil. Cerințele inițial create doar pentru compania noastră se aplică și partenerilor noștri de ceva timp.
 

В кодексе корпоративной этики Kärcher изложены нормы поведения внутри нашей компании и соответствующие требования к нашим поставщикам

La fel ca auto-evaluarea, instituțiile independente reprezintă un mod bun de a obține un sumar mai eficient al sustenabilității anumitor companii. În acest sens, Kärcher se bazează în principal pe EcoVadis și Sedex. Pentru transparență, Kärcher este listată pe ambele platforme ca furnizor.


Clasificările oferă un sumar rapid al unei companii, însă conțin și informații în detaliu, de exemplu, cu privire la domenii precum achizițiile sustenabile, comportamentul ecologic și informații despre condițiile de lucru.

Kärcher использует рейтинги независимых организаций с учетом критериев экологической безопасности и социальной ориентированности

Ne vom reduce furnizorii de materiale cu 40% până în 2025, astfel conducându-ne strategia privind partenerii regionali pentru un lanț de aprovizionare fiabil și sustenabil. Această reducere a numărului de furnizori simplifică și colaborarea noastră cu furnizorii rămași. În cele din urmă, este mult mai ușor pentru toate părțile să încheie contracte bune cu mai puțini furnizori decât cu un număr mare de furnizori.

При выборе поставщиков Kärcher делает ставку, во-первых, на самых лучших и, во-вторых, на региональных партнеров

Te-ar putea interesa și

CONTACTE

Reprezentanţa oficială al concernului german Alfred Kärcher SE & Co. KG în Republica Moldova

Oficiul Central

str. Bogdan Voievod, 7, MD-2068,
mun. Chișinău, Republica Moldova
Tel:. +373 (22) 806 300
e-mail: info@karcher.md

REȚELE SOCIALE
CO₂- NEUTRAL WEBSITE